Çeviköz'den açıklamalarına tepki gösterenlere yanıt: Siyasi istismar konusu yapılması doğru değildir

Çeviköz "CHP’nin anti emperyalist tutumu açık ve nettir" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

CHP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz'ün dün  yaptığı açıklamalar iktidarın kanadının tepkisini çekti. Çeviköz Twitter hesabından tepkilere yanıt verdi.

Çeviköz paylaşımında "Demokrasi ve hukukun üstünlüğü konusunda evrensel ilkelere bütün dünyanın duyarlı olması gerektiğine dikkat çekmek üzere söylenen sözlerimin bağlamından koparılarak siyasi istismar konusu yapılması doğru değildir. CHP’nin anti emperyalist tutumu açık ve nettir" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne demişti?

Çeviköz dün  yaptığı açıklamada ABD’de 3 Kasım seçimlerinin galibi ilan edilen Joe Biden yönetiminden beklentilerinin Türkiye’de demokrasiye vurgu yapması olduğunu söylemişti.

Biden’ın demokrasi, hukukun üstünlüğü ve temel hak ve özgürlüklere daha fazla vurgu yapacağını ifade eden Çeviköz, bu konuda Türkiye’deki duruma ilişkin Avrupa Birliği gibi CHP olarak da kaygı duyduklarını belirtmişti.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Çeviköz'ün açıklamalarına sosyal medya hesabından tepki göstermişti.

Çelik  paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı:

Demokrasimizin banisi ve hamisi millet iradesidir. Başkalarından demokrasi talep etmek için yabancı otoritelere “siyasi arzuhal” yazmak utanç verici bir siyasi savrulmalıdır. Demokrasinin dünyaya açık olması başka şeydir, demokrasi için dış payanda ve ithal irade aramak başka şey.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU