David Fincher yeni filmini Marvel yapımlarına benzetti

Ünlü yönetmen süper kahraman filmlerini eleştirse de yeni filminin belli açılardan Marvel yapımlarına benzediğini belirtti

Mank, 2020'nin en çok merak edilen filmleri arasında yer alıyor (Netflix)

Ünlü yönetmen David Fincher, Yurttaş Kane’in (Citizen Kane) senaristi Herman J. Mankiewicz’e odaklanan Mank filminin Marvel Sinematik Evreni yapımları gibi “emek yoğun” olduğunu söyledi.

Fincher en son 2014’te Kayıp Kız (Gone Girl) filmiyle izleyicilerin ve eleştirmenlerin karşısına çıkmıştı.  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mank, 1930’larda geçen bir dönem filmi ve Mankiewicz rolünde Gary Oldman yer alıyor. Filmde Oldman’ın yanı sıra Amanda Seyfried ve Game of Thrones dizisinin yıldızlarından Charles Dance de yer alıyor. 

Filmin konu aldığı hikaye Mankiewicz’in o dönemde Hollywood’daki kişisel hayatını, yönetmen Orson Welles’le problemli ilişkisini ele alıyor. Welles’i Tom Burke canlandırıyor. 

Şimdiden övgü dolu eleştirilen alan Fincher’ın son filmi bu yılın en büyük filmleri arasında yer alıyor. 

 

 

Verdiği yeni röportajda Fincher, filme çok fazla emek harcandığını ve her bir kareyi tek tek çalıştıklarını söyledi. Screen Rant'in haberine göre Fincher şu ifadeleri kullandı:

Herhangi bir Marvel filminde olduğu gibi piksel piksel çalışılmış emek yoğun bir film.

Öte yandan Fincher bu ay verdiği bir başka röportajda süper kahraman filmlerinden hoşlanmadığını söylemişti. Ancak herhangi bir Marvel filminin yayımlanmadığı 2020’de Fincher’ın filmi beklenti açısından onların yerini doldurabilir. 

Mank, 4 Aralık’ta Netflix’te yayımlanacak. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU