Macron, geçiş sürecinin başarılı olması için Tebbun'u destekliyor

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun'a mesaj göndererek Cezayir'deki "geçiş sürecinin başarıya ulaşmasında kendisine yardım etmek için elinden gelen her şeyi yapacağını" söyledi

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun / Fotoğraf: AFP

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron dün Jeune Afrique dergisinde yayımlanan röportajında, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun'a mesaj göndererek Cezayir'deki "geçiş sürecinin başarıya ulaşmasında kendisine yardım etmek için elinden gelen her şeyi yapacağını" söyledi.

"Bu geçiş döneminde Cumhurbaşkanı Tebbun'a yardım etmek için elimden geleni yapacağım. Kendisi cesur biri. Birkaç ay içerisinde ülkeyi, kurumları ve yönetimin yapılarını değiştiremeyiz" ifadelerini kullandı.

AFP'nin haberine göre Macron, Cezayir'deki halk hareketine ilişkin şunları söyledi:

Halen başka bir biçimde gerçekleşmekte olan devrimci bir hareket var. Aynı zamanda özellikle Cezayir'deki kırsal bölgelerde daha çok istikrar sağlanması isteği bulunuyor. Geçiş sürecinin başarılı olması için her şeyin yapılması gerekiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan 75 yaşındaki Tebbun, 28 Ekim'den bu yana Almanya'da tedavi görüyor.

Bu da Cezayirlilerin ve medyanın büyük bir kısmında, eski Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'nın felç geçirdikten sonra yurt dışında birkaç kez hastaneye kaldırıldığı sırada ülkede ortaya çıkan iktidar boşluğunu hatırlatıyor.

Kendisine Cezayir ile gerçekleşen savaş sırasında yaşananlara ilişkin "hafızaya meydan okuma" konusunda bir soru yöneltilen Macron, "Fransa'nın birçok jest yaptığını" ve önemli olanın "özür dilemek" yerine "tarihi çalışmalar yaparak anıları uzlaştırmak" olduğunu söyledi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU