Üç günde üçüncü vaka: New York metrosunda bekleyen kadın raylara itildi

Kadın, saldırıyı hafif sıyrıklarla atlattı

ABD’de perşembe sabahı, bir kişi, istasyonda metronun gelmesini bekleyen kadını trenin altına itti. Talihsiz kadın mucize eseri ufak sıyrıklarla kazayı atlatırken zanlı tutuklandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

New York’ta gerçekleşen ve güvenlik kameralarına yansıyan olayda, adının Aditya Vemulapati olduğu öğrenilen evsiz adamın, kadını ittikten sonra hiçbir kaçma girişiminde bulunmadığı ve teslim olduğu görüldü.

New York Polis Teşkilatı (NYPD), 40 yaşındaki kadının ray yatağıyla rayların arasına düştüğü için çok daha kötü sonuçlanabilecek olaydan hafif sıyrıklarla kurtulduğunu bildirdi.

Acil müdahale ekipleri elektriği kesip kadını metronun altından kurtarırken NYPD'den Kathleen O’Reilly, 24 yaşındaki suçlunun kurbanla hiçbir bağlantısının olmadığını belirtirken şu ifadeleri kullandı:

Çok rahatsız edici. Vemulapati’yi beklerken ve tren istasyona yaklaşırken uygun anı kollarken görüyoruz.

New York Post'un haberine göre, zanlı cinayete teşebbüs ve saldırıdan arz etmekle suçlanırken kadın, her ihtimale karşı sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

Bu vaka, New York metrosunda art arda meydana gelen olaylar silsilesinin üçüncüsü oldu. Zira salı, Harry Potter ve Lanetli Çocuk adlı tiyatro oyununda da rol alan aktör Alex Weisman, Manhattan’daki bir istasyonda saldırıya uğramıştı. Retinası yırtılan 33 yaşındaki Weisman, olayın soygun değil doğrudan saldırı olduğunu söylemiş, zanlıysa kaçmayı başarmıştı.

Çarşambaysa başka bir istasyonda yine metro bekleyen birisi saldırıya uğramış, Justin Pena isimli dilenci, para vermediği gerekçesiyle 36 yaşındaki şanssız adamı yumruklayıp raylara itmişti. Daha sonra adam, kendini raylarda güvenli bir yere çekip kurtulmuştu.

 

Independent Türkçe, New York Post, CBS New York

DAHA FAZLA HABER OKU