Altgeçidi basan suyun boşaltılması gecikince su birikintisini plaja çevirdiler

Tayland'daki eğlenceli protestonun fotoğrafları sosyal medyada viral olunca sonuç getirdi

SRT, toprağın boruları tıkaması sebebiyle altgeçitteki drenaj sisteminin bozulduğunu ve yaşanan rahatsızlıktan dolayı özür dilediğini bildirdi (Facebook / Jetiya Nakchamsilp)

Tayland’da ekimdeki yoğun yağış sonucu su basan ve yetkililerin ilgilenmediği altgeçite ihtiyaç duyan bölge sakinleri, plaj malzemeleriyle eğlenceli bir protesto yaptı. Facebook’ta paylaştıkları fotoğraflar viral olunca dikkatleri üzerine çeken kişiler, altgeçitteki suyun boşaltılmasını sağladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Non Sung bölgesindeki tren hattının yakınında yaşayanların güvenliği ve rahatlığı için inşa edilen altgeçit, 28 Ekim’deki yağış sebebiyle sulara gömülmüştü.

State Railway of Thailand'ın (Tayland Devlet Demiryolları - SRT) yetkisi altındaki altgeçit kullanılamaz duruma gelmiş, bölge halkı da her gün birkaç kilometre daha fazla yol yürümek zorunda kalmıştı.

Yetkililer, halkın çağrılarına kulaklarını tıkarken bölge sakinlerinden Jitiwat Nakchamsilp, dikkatleri çekebilmek için altgeçiti plaja çevirme fikrini hayata geçirdi.

Bangkok Post'un haberine göre, iki kişiyi daha yanına alan Nakchamsilp, deniz yatağı, şemsiye, şezlonglar, oltalar ve piknik malzemeleri alıp altgeçite gitti.

 

3810587.jpg

(Facebook / Jetiya Nakchamsilp)

 

Daha sonra çektikleri fotoğrafları Facebook’ta paylaşan Nakchamsilp’in gönderisi viral oldu. Ülkedeki ana akım medyanın da haber yaptığı olay, nihayetinde SRT’yi de alarma geçirdi.

Nakchamsilp, eylem hakkında şu ifadeleri kullandı:

Dikkatleri çekmek için fotoğrafları paylaşmaya karar verdim. Çünkü buradaki insanların yardım isteyecek kimsesi yok.

Gözler bölgeye çevirilince, SRT su pompalarıyla bölgeye koştu ve belediyeyle birlikte yaptıkları çalışmayla altgeçitteki suyu boşalttı.

 

Independent Türkçe, Bangkok Post

DAHA FAZLA HABER OKU