Ordu’nun mendereslerine kuşbakışı ziyaret: Balon turu için deneme uçuşu yapıldı

Ordu’nun mendereslerinin üzerinde balon turu başlıyor. Deneme uçuşunda bölgenin güzellikleri göz önüne serildi

Kapadokya’da kullanılan ve neredeyse bölgenin simgelerinden birisi haline dönüşen sıcak hava balonları şimdi de Ordu’nun mendereslerinin üzerinde uçacak.

Aybastı ilçesindeki 1500 rakımlı Perşembe Yaylası’nda bulunan menderesler üzerinde uçuş gerçekleşti.

Deneme uçuşuna Aybastı Belediye Başkanı Beytullah Geçtan ile Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Asım Suyabatmaz da katıldı

Büyükşehir Belediyesi turizm şirketi ORTUR AŞ tarafından gerçekleştirilmesi planlanan uçuşların, bölge turizmine önemli katkılar sunması hedefleniyor.

 

20201118_2_45419028_59847239.jpg
Fotoğraf: AA

 

Girişinde doğal gölü de bulunan yayla, kano, golf, beyzbol, trekking gibi etkinliklerle ziyaretçilerine farklı alternatifler sunuyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, “Perşembe Yayla'mızın harikulade mendereslerini şimdi balondan rengarenk seyredeceğiz. Bu aynı zamanda bize çok büyük kazançlar sağlayacak ve dünyanın bu güzellikleri paylaşmasını ve tanımasına vesile olacak" diye konuştu.

Menderes nedir?

Akarsu yatak eğiminin azalması, akarsuyun akış hızının ve aşındırma gücünün azalmasına neden olur. Akarsu S harfi şeklinde büklümler yaparak akar. Akarsuyun geniş vadi tabanı içinde, eğimin azalması nedeniyle yaptığı büklümlere menderes denir. Menderesler yapan akarsuyun, uzunluğu artar ancak akımı azalır.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU