Geçiş sürecinde ipler onun elinde: Biden'ın zaferini reddetti, şimdi kendine gizlice iş bakıyor

Federal dairelerin yönetiminden sorumlu Genel Hizmetler İdaresi, başkan seçilen Biden'ın zaferini resmen kabul etmediği için yetki devri işlemleri başlatılamıyor

Emily Murphy GSA'deki görevine 2017'de yemin ederek başlamıştı (Reuters)

ABD'de Joe Biden'ın seçim zaferini resmen kabul etmeyerek geçiş sürecini engelleyen Genel Hizmetler İdaresi'nin (GSA) Başkanı Emily Murphy'nin gizliden gizliye kendisine iş aradığı anlaşıldı.

ABC News bu durumun, iktidar devrine dair sürecin başlatılması kararını verecek yetkili olan Murphy'nin birkaç gün önce 2021'deki istihdam fırsatlarını araştıran bir ortağına gönderdiği mesajla deşifre olduğunu aktardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başkan Donald Trump mağlubiyeti itiraf etmeye bir türlü yanaşmazken, söz konusu hamle Washington'da bazı kesimler tarafından mevcut yönetimin yenilgiyi açıkça kabul etmek üzere olduğu şeklinde yorumlandı.

GSA adına ABC News kanalına açıklama yapan bir sözcüyse, Murphy'nin aktif olarak iş aradığı iddiasını yalanlasa da hükümet kanadında görevli bir yetkilinin, bilhassa da siyasi olarak atanmış bir ismin gelecek fırsatlarını araştırmasında olağandışı bir durum olmadığını söyledi.

Murphy, seçim sonuçları bir iktidar değişimini gerektirecek kadar belirgin olduğunda, kazanan ekibin federal kurumlardaki personele ve ulusal güvenlik meseleleriyle Kovid-19 aşı çalışmalarının idaresi dahil olmak üzere yönetim içi bilgilere erişmesine izin verme yetkisini elinde bulunduruyor.

Cumhuriyetçi Başkan seçim sonuçlarını yargı yoluyla tersine çevirmeye çalışırken, göreve Trump tarafından 2017'de atanan Murphy de Biden'ı resmen galip ilan etmeyi reddediyor.


Independent Türkçe, ABC News

DAHA FAZLA HABER OKU