Aliyev: Ermenistan yıkımların hesabını uluslararası mahkemelerde verecek

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev işgalden kurtarılan toprakları gezdi, ilk imar projesinin temelini attı. Aliyev, Ermenistan'ın 30 yıl boyunca gerçekleştirdiği yıkımlar dolayısıyla uluslararası mahkemelerde hesap vereceğini söyledi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev eşi Mihriban Aliyeva ile Azerbaycan ordusunun işgalden kurtardığı Fuzuli ve Cebrail illerini ziyaret etti.

Fuzuli ve Şuşa arasında yapılacak yeni yolun temel atma törenine katılan Aliyev, bu projenin işgalden kurtarılan topraklarda hayata geçirilen ilk proje olduğunu söyledi.

 

20201117_2_45400991_59816667.jpg
Aliyev bölgeyi kendni kullandığı zırhlı araçla dolaştı / Fotoğraf: AA

 

Fuzuli'nin köyleri ve şehir merkezinin harabe halinin insanın içini sızlattığını söyleyen Aliyev, "Tüm dünya Ermeni vahşiliğinin ne demek olduğunu bilmelidir. Bunu tüm dünyaya göstereceğiz. Diğer şehirler de aynı durumdadır. Sanki buradan vahşi bir kabile geçmiş. Her şeyi yıkarak, yağmalayarak bizim kültürel ve dini mirasımızı silmek istemişler ve başaramamışlar” dedi.

 

20201117_2_45400991_59816672.jpg
Aliyev çifti sık sık fotoğraf: çaktirdi / Fotoğraf: AA

 

“Biz geri döndük”

Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünün sağlandığını söyleyen Aliyev, “Çok sayıda farklı etnik gruptan oluşan tek Azerbaycan devleti var. Tüm halk ve dinlerin bireyleri barış içerisinde yaşıyor. Ermeni halkı da böyle yaşayacaktır" ifadelerini kullandı. 

Cebrail kentinde de incelemelerde bulunan Aliyev, şöyle konuştu:

Tüm binaları yıkmışlar. Sadece kendileri için kışla yapmışlar, diğer tüm altyapıyı yıkmışlar. Bunun hesabını verecekler. Uluslararası mahkemelerde hesap verecekler. Uluslararası uzmanlar gelecek, 30 yıl boyunca bize verilen tüm zarar hesaplanacak. Bugünlerde Kelbecer'i yıkan, ormanları kesen, binaları, okulları yakan düşman onun da hesabını verecek. Onlar Azerbaycan halkının bir daha buraya dönmeyeceğini düşünüyordu. O amaçla yıkmışlar. Fakat yanıldılar. Biz geri döndük. Tüm buraları yeniden kuracağız

Independent Türkçe, AA 

DAHA FAZLA HABER OKU