İstanbul ve İzmir'de yeni Kovid-19 önlemleri: Bazı tesisler kapanıyor

İBB, hükümetin atacağı ek adımlara paralel olarak önlemlerin genişleyebileceğini bildirdi. İzmir'de de sanat spor etkinliklerine ara verildi

Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) en yoğun görüldüğü İstanbul’da bazı tesislerini kapatma kararı aldı. Perşembe gününden itibaren uygulamaya konulacak kararın, sürdürülmesi gereklilik olan belediyeye ait hizmetleri etkilemeyeceği vurgulandı.

İBB açıklamasında şu kararlar yer aldı:

  • Kayıt dönemi süren ve yakında yüz yüze eğitime başlaması planlanan İSMEK kurslarının açılışı ileri bir tarihe ertelenmiştir. Online kurslar ise belirli alanlarda sürdürülecektir.
  • Bilimsel veriler bulaşın hızlı yayıldığı alanlar olarak spor salonlarını ve havuzları işaret etmektedir. Bu vesile ile İBB’ye ait olan ve Spor A.Ş iştirakimizde işletilen tesislerin kapatılmasına karar verilmiştir.
  • Kültür Merkezleri de kapalı kalmaya devam edecektir.
  • Kapalı salonda izleyicisi olan sahne sanatlarının online olarak icra edilmesine karar verilmiştir.
  • İBB’ye ait açık hava kapsamına girmeyen tüm müzelerin kapatılmasına karar verilmiştir.

Açıklamada ayrıca şunlar kaydedildi:

Hükümetimizin, salgınla mücadele kapsamında atacağı ek adımlarla paralel olarak, kapanmanın boyutları daha da genişleyebilecektir. Bu kapsamda, sürdürülmesi gereklilik olan belediyeye ait tüm diğer işlemler rutin faaliyetlerine devam edecektir.

 

İzmir'de sanat ve spor etkinliklerine ara 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de yeni tedbirleri Twitter hesabından duyurdu. Soyer, "Artan salgının önüne geçmek için ek önlemler alıyoruz. Yarından itibaren halka açık kültür, sanat, spor etkinliklerine ara veriyoruz. Teleferik tesisleri, Doğal Yaşam Parkı, Grand Plaza’nın işlettiği tüm restoran ve kafeler, Meslek Fabrikası’nın kursları bir süre kapalı kalacak" ifadelerini kullandı 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU