Trump'ın avukatı: Elimizde seçim sonucunu tersyüz edecek kanıtlar var

Giuliani verdiği röportajda iddialı çıkışlarına devam ederken, Trump'ın seçim mağlubiyetinin adeta simgesi haline gelen olaylı basın toplantısıysa oyun malzemesi oldu

Rudy Giuliani'nin bir peyzaj dükkanının otoparkında düzenlediği basın toplantısı alay konusu olmuştu (AP-Ochre_Jelly/Reddit)

ABD Başkanı Donald Trump'ın şahsi avukatı Rudy Giuliani, ellerinde kanıtların olduğunu belirterek seçim sonuçlarının değişeceğini iddia etti.

Trump'ın seçim sonrası verdiği hukuk mücadelesinde başı çeken Giuliani, Fox News kanalının "Sunday Morning Futures" programında, Joe Biden'ın kazandığı ilan edilen kilit salıncak eyaletlerde asıl kazananın Başkan Trump olduğunu savundu.

Giuliani, sunucu Maria Bartiromo'ya "Bu eyaletlerin her birinde, o bölgedeki sonucu tersine çevirmeye fazlasıyla yetecek kadar yasadışı oy pusulası var" dedi

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

New York Post'un haberine göre Trump'ın bu süreçte en büyük destecilerinden olan Giuliani, posta yoluyla kullanılmış oyların Cumhuriyetçilerin oy sayımını gözlemlemesine izin verilmemesinden dolayı geçersiz olduğu gibi bir iddiayı gündeme getirdi.

Trump'ın yeniden seçim kampanyası, çekişmeli eyaletlerdeki oy sayımına itiraz eden bir dizi dava açmış ancak bu davalardan bazıları, yargıçların dolandırıcılık iddialarını "asılsız" ya da "kulaktan dolma" bilgi sayması sonucu reddedilmişti.

Söz konusu davalarla, Biden'ın 65 bin fark attığı Pensilvanya'nın yanı sıra 146 bin oyla lider olduğu Michigan gibi kritik eyaletlerde oyların yeniden sayılmasının sonuçları değiştirebileceği öne sürülüyordu.

Diğer taraftan Trump'ın hukuk ekibi Arizona'da açtıkları davada havlu atarak buradaki sonuçların Biden karşısında galibiyet getirmeyeceğini kabul etmişti.

Bu tabloya rağmen Giuliani ise eski Başkan Yardımcısı Biden'ın aldığı yüz binlerce oyun iptalini gerektirecek bir usulsüzlük olduğuna dair, oy gözetimlerine izin verilmeyen yetkililerle ilgili ellerinde yeterince yeminli ifade bulunduğunu ve az farkla kaybedilen eyaletlerin muhtemelen yüzde 2-3 farkla kazanıldığını ileri sürdü.
 


Trump ve kampanya ekibi seçim gününden bu yana usulsüzlük iddialarını gündemden düşürmezken, ABD İç Güvenlik Bakanlığı'na bağlı Siber ve Altyapı Güvenliği Ajansı (CISA) ise geçen hafta bir açıklama yaparak "3 Kasım seçimleri ABD tarihinin en güvenli seçimleri oldu. Herhangi bir oylama sisteminin oyları sildiğine, kaybettiğine, değiştirdiğine ya da herhangi bir şekilde tehlikeye attığına ilişkin hiçbir kanıt bulunmamaktadır" ifadelerini kullanmıştı.

538 parçalı oyun seti yaptılar

Öte yandan Trump'ın seçim mağlubiyetinin adeta simgesi haline gelen olaylı basın toplantısı oyun malzemesi oldu.

Trump'ın ekibi, medyanın Biden'ın kazandığını duyurmasından sonra Philadelphia'daki küçük bir peyzaj dükkanının garaj kapısında basın toplantısı düzenleyerek alay konusu haline gelmişti.

Cumhuriyetçi Başkan, Philadelphia'daki Four Seasons otelinde büyük bir basın toplantısı düzenleyeceklerini duyurmuş ancak merakla beklenen toplantı, yetişkinlere yönelik bir video mağazasının bitişiğinde ve bir krematoryumun karşısında yer alan Four Seasons Total Landscaping adlı peyzaj dükkanının otoparkında yapılmıştı.

Trump'ın bizzat katılmadığı toplantıda savunma ekibiyle birlikte yer alan Giuliani, seçim sonucunu kabul etmeyeceklerini ve meseleyi mahkemeye taşımayı planladıklarını ifade etmişti.
 


Uproxx'un haberine göre Giuliani'nin içine düştüğü bu durum Lego'nun yeni ürününe malzeme oldu.

ABD başkanlık seçimlerinde toplam delege sayısına istinaden 538 parçadan oluşan "Kesin kazanan" serisinde Giuliani, "Loser 2020" yazılı kürsünün arkasında öfkeli halde açıklama yapan biri olarak resmedilirken, kutunun üzerine 18+ işaretinin konduğu görüldü.


Independent Türkçe, New York Post, Uproxx

DAHA FAZLA HABER OKU