Biden'ın ekibi: Georgia'daki yeniden sayımda neredeyse hiçbir şey değişmiyor

Georgia Eyalet Sekreteri, farkın yüzde 0,3 olması nedeniyle oyların yeniden sayılmasına karar vermişti

Eyalet sekreterinin talimatı üzerine oyların elle yeniden sayılmasına karar verilmişti (AP)

Georgia eyaleti 5 milyon oy pusulasını incelemeye devam ederken, başkan seçilen Joe Biden'ın avukatları yeniden sayımın nihai oy sayısında önemli bir fark yaratmadığını söyledi.

Bloomberg'e göre, kampanyaya destek veren ünlü Demokrat avukat Marc Elias şu ifadeleri kullandı:

Georgialılar seçilmiş başkan Biden'a Başkan Trump'tan daha fazla oy verdi.

Oyları yeniden saymak bu durumu hiçbir şekilde değiştirmeyecek.

Avukatlar pazar günü geç saatler itibarıyla eyaletteki 159 idari bölgeden 48'inde yeniden sayımın oy oranlarında hiç değişiklik olmadan ya da küçük farklarla tamamlandığını ve farkın bazı bölgelerde 5 oydan daha az olduğunu belirtti. Oyların yeniden sayımının bittiği 4 bölge, sonuçlarda hiçbir değişiklik olmadığını bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Georgia'daki tarihi zaferde 14 binden fazla oy farkıyla Cumhuriyetçi Başkan Donald Trump'ın önüne geçen Biden geçen hafta cuma günü çoğu televizyon ve haber ağı tarafından eyaletin galibi olarak gösterilmiş olsa da Associated Press (AP) sonuçları henüz resmen ilan etmedi. Biden bu eyalette 28 yıl sonra zaferi garantileyen ilk Demokrat oldu.

Trump bazı iddiaları ortaya atarken, Georgia'nın Cumhuriyetçi Eyalet Sekreteri Brad Raffensperger adaylar arasındaki farkın yüzde 0,3'ün altında olduğu sonuçlardaki yakınlığı göz önünde bulundurarak eyaletteki tüm oyların elle yeniden sayılmasını emretmişti. Sürecin 20 Kasım'da tamamlanması bekleniyor.
 


Trump, Georgia da dahil olmak üzere Biden'a kaptırdığı salıncak eyaletlerde geniş çaplı hile ve dolandırıcılık yapıldığını ileri sürüyor. Trump kampanyası oyların yeniden sayılması için birçok dava açtı fakat bunlardan hiçbiri Cumhuriyetçi başkan lehine bir sonuç vermedi.

Kampanya ekibi daha önce yaptığı bir basın açıklamasında, Georgia'daki seçimlerde ölmüş kişilerin oy kullandığı iddialarıyla ilgili 4 örnek göstermişti.

Başkan Trump da pazar günü Georgia'daki "yeniden sayımın bir sahtekarlık olduğunu ve hiçbir şey ifade etmediğini" belirttiği bir tweet paylaşmıştı. Bu ileti, Twitter tarafından "tartışmalı" olarak işaretlenmişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU