Vikings: Odin dizide nasıl farklı farklı tasvir edildi?

İskandinav tanrısı Odin, Vikings dizisinde önemli bir yere sahip ve dizide farklı biçimlerde tasvir edildi

Vikings hayranları Ragnar'ın da dizide Odin'in temsillerinden biri olduğunu düşünüyor (History)

Önemli bir izleyici kitlesine sahip Vikings dizisi İskandinav mitolojisinden pek çok unsur içeriyor ve bu mitolojinin en temel taşlarından biri olan Odin’in varlığına dizide birkaç kez işaret edildi. 

Michael Hirst’ün yarattığı dizi yayımlanmaya başladığı 2013’ten bu yana hem eleştirmenlerden hem de izleyicilerden olumlu yorumlar alıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başlangıçta özellikle Travis Fimmel’in canlandırdığı Ragnar Lothbrok’un baskınlarını ve maceralarını konu alan dizi ilerledikçe odağını Ragnar’ın Bjorn, Ubbe, Hvitserk, Sigurd ve Ivar isimlerindeki 5 oğluna çevirdi. 

Savaşların, çatışmaların ve ihanetlerin arasında dizi zaman zaman karakterlerin inançlarını da konu alıyor ve Odin bunların en sık bahsedileni. 

Screen Rant'in haberine göre Odin, Kuzey Avrupa’nın geçmişindeki en önemli tanrı ve bilgelik, ölüm, savaş, zafer ve daha pek çok önemli temayla ilişkilendirilir. Odin genellikle uzun saçlı, tek gözlü, Gungnir isminde bir mızrak taşıyan, geniş şapkalı bir pelerin giyen bir adam şeklinde tasvir edilir. 

Ona genellikle hayvan arkadaşları eşlik eder: Geri ve Freki ismindeki kurtlar, Huginn ve Muninn ismindeki kuzgunlar. Odin’in de birçok oğlu olduğu bilinir ve bunların arasında Thor da vardır. 

Vikings’te Ragnar ve Floki gibi karakterler Odin’e sıkı biçimde inanır ve onun varlığı çoğunlukla kuzgunlar aracılığıyla temsil edilmişti. Fakat Odin’in kendisi de dizide görünmüştü. 

 

 

Eddie Drew ve Andre Eriksen’in canlandırdığı Odin ilk olarak dizinin birinci bölümünde Ragnar’ın savaşçılarını Valhalla’ya seçtiği sırada görünmüştü. 

Bununla birlikte Kattegat’a gizemli biçimde gelen ve “gezgin” diye bilinen Harbard’ın da Odin kılık değiştirmiş hali olduğu düşünülüyor. Aniden ortaya çıkması nedeniyle özellikle Floki onun Odin olduğuna inanıyordu. 

Öte yandan Ragnar Lothbrok’un da Odin’in soyundan gelen biri olduğu düşünülüyor. İzleyicilerin bir kısmına göre Ragnar, Odin’in bir temsili. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU