Murat Yetkin: Medyada gergin bekleyiş

“Serhat Albayrak’a bağlı ya da etkisinde olan gazete ve televizyonları dikkatle izlemek gerekiyor”

Fotoğraf: AA

Gazeteci Murat Yetkin, Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifa etmesinin ardından bürokraside gergin bir bekleyiş olduğunu yazdı. Yetkin’in aktardığına göre benzer gergin bekleyiş medya alanında da hakim.

Yetkin, kişisel blogunda kaleme aldığı yazıda istifasından önce Albayrak’a bağlı olan kurumları yazdı ve bu kurumların yönetimlerinde bazı değişiklikler olabileceğini söyledi.

Yetkin, yazısının devamında medya ile ilgili şu satırları kaleme aldı:

Bir başka gergin bekleyiş de medya alanında sürüyor, Ankara kulislerine göre. Bununla kast edilen yalnızca İletişim Başkanlığına bağlı ve bağlantılı olarak çalışan TRT ve Anadolu Ajansı kast edilmiyor. Yarı resmî nitelikteki bu kuruluşların yayın politikalarının, neticede talimatla değiştirilebileceği biliniyor.
Bu ifadeyle asıl kastedilen özel sektördeki hükümet yanlısı gazete, televizyon ve internet siteleri. Bunlardan fiilen Sabah-Turkuvaz grubunun başına bulunan Berat Albayrak’ın kardeşi Serhat Albayrak’a bağlı ya da etkisinde olan gazete ve televizyonları dikkatle izlemek gerekiyor.

Yalnızca Sabah değil, Hürriyet, Milliyet, Posta, Yeni Şafak gibi gazeteler, ATV, NTV, CNNTürk gibi haber kanalları, Albayrak’ın istifasını haber olarak dahi vermemişlerdi. Ancak yine hükümet çizgisinde bulunan Türkiye, Akit gibi gazetelerin bu haberleri -olması gerektiğince- birinci sayfadan vermesi, “talimat Beştepe’den” iddialarını zayıflatmıştı. Serhat Albayrak’ın psikolojik operasyon merkezi niteliğindeki Pelikan Grubunu finanse ettiği biliniyor. Pelikan grubu şimdiden sert çark eden “Cübbeli” Ahmet Mahmut Ünlü gibilerinin “ördek” benzetmelerine konu olmuş durumda.

Erdoğan 19 Ekim’de hükümet yanlısı medyayı ellerindeki gelişmiş imkânlara karşı hükümetin sesi, nefesi olamamakla suçlamıştı. Ancak Erdoğan iktidarında güç ve zenginliği artan Albayrakların kolay pes edip etmeyeceği de henüz bilinmiyor. Dolayısıyla bürokrasideki gergin bekleyiş, bazı medya yöneticilerini de etkisine almış görünüyor.

 

yetkinport.com, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU