Rusya'da acil iniş yapan uçak pisti kaçırdı

Jetin kanadında ve gövdesinde geniş hasar meydana geldi

Kalkıştan kısa süre sonra motorunda hasar meydana gelen bir kargo uçağı acil iniş yapmak zorunda kaldı. İnişte pisti kaçırınca uçağın burun iniş takımında bükülme meydana geldi.

Rusya'nın orta bölgesindeki Novosibirsk Tolmaçevo havaalanında Antonov An-124 model bir kargo jetinin geçirdiği kazada, 14 kişinin bulunduğu uçağın içindeki hiç kimseye zarar gelmediği bildirildi.

Uçağa ait fotoğraflarda aracın burun iniş takımının çöktüğü, kanatta ve gövdede de geniş hasar meydana geldiği görülüyor.

Motor pervane kanatçıklarının yakından çekilen görsellerinde kan ve tüye gibi gözüken cisimler görüntülendi. Bu da olası bir kuş çarpışmasına işaret etse de henüz soruşturmacılar kaza nedenine dair yorumda bulunmadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gelen haberlere göre, cuma günü öğle saatlerinde Viyana'ya inmek üzere kalkan ve 80 tonun üzerinde kargo taşıyan uçak, kalkıştan kısa süre sonra motorunda kontrol altına alınamayan bir arıza yaşadı.

Yaklaşık 548 metre irtifada uçakla irtibat kesildi. Kısa süre sonra çekilen bir video, en az bir motorundan duman çıktığı görülen uçağın havaalanına doğru alçalmasını gösterdi.

Hava trafik kontrol kulesinden çekildiği anlaşılan bir başka görüntü de, jetin pisti kaçırmasıyla burun iniş takımının kırılmasını kayda aldı.

Motor kapağı da dahil olmak üzere uçağın çeşitli parçaları havaalanının etrafında 3 km kadar geniş bir alana dağılmış şekilde bulundu. Parçaların bir kısmı bir tarlaya düşerken bir kısmı yakınlardaki bir deponun çatısında hasara neden oldu.

Rusya merkezli kargo şirketi Volga-Dnepr Havayolları'nın işlettiği, Sovyetler Birliği döneminden kalma 30 yıllık jet, bir gün önce Güney Kore'nin başkenti Seul'den dönmüştü.

Rus Federal Hava Taşımacılığı Ajansı'na göre olay motordaki sorunlar nedeniyle yaşandı.

Rusya Soruşturma Komitesi'ne bağlı Batı Sibirya Ulaşım Soruşturma Müdürlüğü şu ifadeleri kullandı:

Soruşturma ekibi alanda ve an itibarıyla olayın etrafındaki tüm faktörleri saptama hedefiyle, uçağın ve diğer onay faaliyetlerinin incelemesi de dahil olmak üzere olay mahallini inceliyor.

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU