82. Cumhurbaşkanlığı Koşusu’nda zafer yine Long Runner’ın oldu

Koşuyu, Nimet Arif Kurtel sahibi olduğu ve Gökhan Kocakaya'nın jokeyliğini yaptığı "Long Runner" isimli at üst üste ikinci kez kazandı. Cumhuriyet Koşusu’nu ise Sabri Aksu’nun Demirperde isimli safkanı kazandı

Long Runner, 82. Cumhurbaşkanlığı Kupası Koşusu'nda fotofinişi en önde geçmeyi başardı / Fotoğraf: tjk.org

At yarışlarında 82. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı Nimet Arif Kurtel'in sahibi olduğu ve Gökhan Kocakaya'nın jokeyliğini yaptığı "Long Runner" isimli at üst üste ikinci kez kazandı.

Ankara 75. Yıl Hipodromu'nda 2 bin 400 metrelik çim pistte yapılan koşuya, 3 yaş ve yukarı safkan İngiliz atları katıldı.

Birinciye 1 milyon 32 bin lira para ödüllü koşuda, jokeyliğini Gökhan Kocakaya'nın yaptığı "Long Runner" isimli at 2.29.10'luk derecesiyle 2019'dan sonra bu yıl da birinci oldu.

runner.jpg
Long Runner 2019 yılında da Cumhurbaşkanlığı Koşusu'nda 1. olmuştu / Fotoğraf: tjk.org

 

Koşuda, Selim Kaya'nın bindiği "Finesse" adlı at 2.29.86'lık derecesiyle ikinci, jokeyliğini Gökhan Gökçe'nin yaptığı "Distant Shining" isimli at ise 2.29.97'lik derecesiyle üçüncü sırada yer aldı.

Kocakaya: Önümüzdeki sene buluşmak üzere

Kovid19 salgını nedeniyle seyircisiz koşulan 82. Cumhurbaşkanlığı Kupası Koşusu'nu Long Runner ile kazanan Jokey Gökhan Kocakaya, yarışın ardından TJK TV kamerasına yaptığı açıklamada, “İnanılmaz bir safkan. Burada Long Runner’ı görmek isteyen çok yarışsever olduğunu biliyorum. Umarım her şey yolunda gider. Dünyadna bu hastalık kalkarsa, inşallah yakınız diye düşünüyorum. Böyle bir safkanı yakından görüp tanışmak isteyen yarışseverlere armağan ediyorum bu yarışı. İnşallah önümüzdeki sene onlarla buluşmak üzere” dedi.

cumhurbaskanligi.jpg
Cumhurbaşkanlığı Koşusu'na katılan safkanların listesi / Fotoğraf: tjk.org

Cumhuriyet Koşusu'nda kazanan "Demirperde" oldu

Yine bu yıl yapılan 40. Cumhuriyet Kupası Koşusu’nu ise Sabri Aksu’nun sahibi olduğu ve Akın Sözen’in jokeyliğini yaptığı “Demirperde" isimli safkan kazandı.

Ankara 75. Yıl Hipodromu'nda 1600 metrelik çim pistte yapılan koşuya, 3 yaş ve yukarı safkan Arap atları katıldı.

Birincilik ikramiyesi 1 milyon 680 bin lira olan koşuda, jokeyliğini Akın Sözen’in yaptığı "Demirperde" isimli at 1.45.44'lük derecesiyle birinci oldu.

Koşuda, Hişman Çizik’in bindiği "Oğuzboylu" adlı at 1.45.63'lük derecesiyle ikinci, jokeyliğini Halis Karataş’ın yaptığı ve geçtiğimiz yılın birincisi olan "Sürgüntay" isimli at ise 1.45.78'lik derecesiyle üçüncü sırada yer aldı.

cumhuriyet.jpg
Cumhuriyet Koşusu'na katılan safkanların listesi​​​​​​​ / Fotoğraf: tjk.org

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU