Her bir Avengers üyesi ismini hangi filmde nasıl aldı?

Süper kahramanların arasında kod adı olmayan da bulunuyor henüz sinemada ismi geçmeyen de

Son zamanlarda sadece kadınlardan oluşan Avengers filminin çekilmesi gündemde (Marvel)

Marvel Sinematik Evreni’nin (MSE) büyümesiyle filmlerde yer alan Avengers üyelerinin sayısı da gün geçtikçe arttı. Süper kahramanların normal isimleri olmasına rağmen filmlerde olayların gidişatıyla her birinin aynı süper güçleri gibi eşsiz kod adları ortaya çıktı ve bütün dünya, onları bu isimlerle tanıdı.

Screen Rant, Infinity Saga’da (MSE’nin üçüncü fazı) Avengers ekibine katılan süper kahramanların filmde isimlerini nasıl aldığını derledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İşte Avengers üyeleri ve isimlerinin hikayeleri:

Iron Man

Tony Stark (Robert Downey Jr), 2008 yapımı Iron Man filminde Stark Industries’te (Stark Endüstrisi) Obadiah Stane/Iron Monger’le (Jeff Bridges) savaştıktan sonra gazetelere çıkmıştı. Bu olaydan sonra basın açıklaması yapmaya hazırlanan Stark’a, SHIELD temsilcisi Phil Coulson (Clark Gregg) “Iron Man” yazan gazete manşetini okudu.

İlk başta bunun doğru bir açıklama olmadığını savunan Tony Stark, lakabı sevdi ve filmin simge haline gelen son sahnesinde “Ben Iron Man’im” ifadelerini kullandı.

Örümcek Adam

Peter Parker, MSE’ye girmeden önce de sokaklarda süper kahraman görevini yerini getiriyordu. Bir örümceğin kendisini ısırması sonucu güçlerini kazanan Parker, buna dayanarak Örümcek Adam ismini aldı. Bunu da Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı’nda (Captain America: Civil War) Iron Man’e açıkladı.

Hulk

Bruce Banner (Mark Ruffalo) MSE boyunca Hulk’tan ayrı bir şekilde var olmaya çalıştı. Bu yüzden evrenin ilk yıllarında ondan çok az bahsederken Hulk’u “diğer adam” diye tanımladı. Yenilmezler (Avengers) filminde Tony Stark’la konuşurken diğer kişiliğine Hulk ismini verdi. O zamandan beri herkes yeşil canavara bu ismi söylemeye başladı. Thor: Ragnarok’taysa ismi Incredible Hulk’a dönüştü.

Black Widow

Natasha Romanoff’un (Scarlett Johansson) hikayesi henüz tamamen açığa çıkmış değil. Ancak, Black Widow Program’dan mezun olan herkes gibi o da bu ismi almıştı. Yenilmezler’deki ilk sahnesinde, Rus Generaloberst Georgi Luchkov (Jerzy Skolimowski) onu Rusça bu isimle çağırdı.

Thor

Adını İskandivan şimşek tanrısından alan Thor, MSE’de kod adı olmayan birkaç kahramandan biri.

 

 

Çizgi roman serisinde Donald Blake diye bir insan ismi olsa da sinema evreninde sadece Thor diye biliniyor. Üstünde Donald Blake yazan sahte bir kimlik kullandığı sahneyle çizgi romana göndermede bulunulmuştu.

Kaptan Amerika

Steve Rogers (Chris Evans) Project: Rebirth/Super Solider Program’ına (Proje: Yeniden Doğuş/Süper Asker) katıldı ve seçildi. Süper Asker olduktan sonra ABD hükümeti tarafından propaganda aracı olarak kullanılırken vatanseverlere hitap etmesi için Kaptan Amerika adı verildi.

Steve Rogers, savaşmaya başlayıp süper kahraman haline büründüğü zaman da bu isim zikredilmeye devam etti.

Scarlet Witch

İlginç bir şekilde, Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen) MSE’de henüz Scarlet Witch olarak adlandırılmadı.

Ancak Yenilmezler: Ultron Çağı’nda (Avengers: Age of Ultron) Stark, illüzyon yarattığı ve büyü yaptığı için kendisine The Witch (Cadı) demişti. Henüz asıl süper kahraman ismini almasa da yakında çıkacak dizisi WandaVision’da bu düğümün çözüleceği düşünülüyor.

Vision

Vision (Paul Bettany) Yenilmezler: Ultron Çağı’nda kaza eseri doğmuştu. Tony Stark’a ait yapay zeka Jarvis’ten oluşan Vision (Önsezi) Stark’ın ileri görüşlülüğünü ima ediyor.

Hawkeye

Thor’da Dr. Erik Selvig’in (Stellan Skarsgard) kendisinine The Hawk (Şahin) demesine rağmen Clint Barton'ın (Jeremy Renner) Hawkeye (Şahingözü) lakabı ilk kez Yenilmezler’de ortaya çıktı. Zira Budapeşte’deki olayların görüntülerinde Barton’un profilinde Hawkeye yazıyordu.

Falcon

Sam Wilson (Anthony Mackie) ABD ordusundan emekli olmadan önce de Falcon (Doğan) olarak biliniyordu. Steve Rogers’la tanışıp emeklilikten vazgeçtikten sonra ismi kalmaya devam etti. Zira Falcon uçmasına yarayan mekanize kanatlarına gönderme yapıyordu.

War Machine

İlk Iron Man filminde Rhodey’in (Terrence Howard) kendi zırhını alacağı açıktı. Zira, Rhodey’le Tony Stark’ın Malibu’daki evde kavgalarının ardından Stark ona “War Machine” demişti. Rhodey ara sıra Iron Patriot ismini kullanmış olsa da War Machine kalıcı hale geldi.

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU