HDP'li Sancar: Cumhurbaşkanı kabinesiyle birlikte istifa etmelidir

Sancar "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi çöktüğüne göre sorumluluğu bir kişiye yükleyerek kurtulmaları mümkün değil. Asıl sorumlu bu sistemin en tepesindedir" diye konuştu

Fotoğraf: AA

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Sancar, Berat Albayrak'ın istifa etmesine ilişkin yaptığı değerlendirmede asıl sorunun sistemin kendisi olduğunun altını çizdi.

Sancar açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

Bu krizin sadece bir bakan, bir şahıs mesesi olmadığını biliyoruz. Ortada sistemin iflası, rejimin çöküşü gerçeği var. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi fiilen hayata geçirildiğinde işsizlik oranı TÜİK'e göre yüzde 11'di, bugün yüzde 13'ün üstünde.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi çöktüğüne göre sorumluluğu bir kişiye yükleyerek kurtulmaları mümkün değil. Asıl sorumlu bu sistemin en tepesindedir. Asıl sorumluluk sistemin kendisindedir. Bu nedenle bakan yetmez, Cumhurbaşkanı kabinesiyle birlikte istifa etmelidir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erken seçim çağrısı

HDP'nin erken seçime hazır olduğunu belirten Sancar, "Hem bu iktidarı hem bu düzeni değiştirmek için ilk fırsatta, en kısa zamanda seçime gidilmelidir. Bu şartlarda seçime gitmenin en ahlaki yolu, cumhurbaşkanının kabinesi ile birlikte istifa etmesidir. HDP yeni bir seçime, erken seçime herkesten çok hazırdır" diye konuştu.

"Yönetime ortak olacağız"

Sancar yapılacak bir seçimde iktidarı göndereceklerini belirterek "İlk seçimde bu iktidarı göndermekle kalmayacağız, yönetime öyle ya da böyle ortak olacağız. Öyle ya da böyle ifadesinin altını da sonra dolduralım. Bu ülkenin meclisinde veya tepesinde her yerinde yer alacak inancımız, kararlılığımız var" diye konuştu.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU