Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan Berat Albayrak açıklaması: Görevden af talebi kabul edilmiştir

Albayrak'ın istifasına ilk resmi açıklama Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan geldi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, "Cumhurbaşkanımızca yapılan değerlendirme sonunda Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'ın görevden af talebi kabul edilmiştir" açıklaması yaptı. 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Instagram hesabından 8 Kasım Pazar günü istifa ettiğini açıkladı.  

Albayrak istifasını sağlık sorunlarına dayandırdı.  

"Yaklaşık 5 yıldır sürdürdüğüm bakanlık görevime sağlık sorunları nedeniyle artık devam edememe kararı aldım. Bundan sonraki süreçte artık zamanımı uzun yıllardır zorunluluktan ötürü ihmal ettiğim ve bana desteğini hiçbir zaman esirgemeyen annem, babam, eşim ve çocuklarıma ayıracağım" ifadelerinin yer aldığı mesaj şöyle devam etti:


Çok büyük hedeflerle çıktığımız bu yolculukta gerçekleşecek olan bayrak değişimiyle yeni gelen arkadaşlarımız Cumhurbaşkanımızın liderliğinde büyük ve güçlü Türkiye hedefine her zamankinden daha kararlı ve emin adımlarla devam edecektir. Enerjide olduğu kadar ekonomide de ektiğimiz tohumlar çok da uzak olmayan bir gelecekte koca koca çınarlara dönüşecek ve ülkemizi tam bağımsızlık hedefine ulaştıracağına şahit olacağız inşallah. Bundan en ufak bir şüphem yoktur. Gaybı, kalpleri, ve hakiki niyetleri bilen mutlak üç sahibi Cenab-ı Allah izleri Sırat-ı Müstakimden ayrımasın. Sonumuzu hayreylesin.

Açıklamanın Instagram'dan yapılması, Albayrak'ın Twitter hesabının kapatılmış olması ve resmi açıklama gelmemesi tartışmalara neden oldu. 

Tartışma AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in AK Parti MYK toplantısı sonrası, bir gazetecinin sorusu üzerine verdiği yanıtla da sürdü. 

Çelik kararın Cumhurbaşkanlığı'nda olduğunu ifade etti. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı açıklama yaptı: Görevden af talebi kabul edildi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Albayrak'ın istifa paylaşımın üzerinden yaklaşık 27 saat sonra bir duyuru paylaştı. 

Twitter'dan yapılan duyuruda, "Cumhurbaşkanımızca yapılan değerlendirme sonunda Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'ın görevden af talebi kabul edilmiştir" denildi.

HAZİNE VE MALİYE BAKANI BERAT ALBAYRAK’IN GÖREVDEN AF TALEBİNE İLİŞKİN KAMUOYU AÇIKLAMASI pic.twitter.com/tSta89S5DB

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan duyuruda "Bölgesel ve küresel siyasi krizlere ilave olarak koronavirüs salgını sebebiyle gelişmiş devletlerin dahi ciddi ekonomik sıkıntılar yaşadığı bir dönemde, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın gayretleriyle ülkemiz, bu kritik süreçte olabilecek en az hasarla yoluna devam etmiş, Sayın Bakanımızın başarıları Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından takdir edilmiştir" ifadeleri de yer buldu.

Berat Albayrak kimdir?

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın internet sitesinde Berat Albayrak’ın özgeçmişine dair şu ifadeler yer alıyor: 

İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme bölümü lisans mezuniyetinin ardından, yüksek lisansını New York Pace Üniversitesi Lubin School of Business’ta tamamladı. Bankacılık ve Finans bölümünden “Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Finansmanı” tezi ile doktora derecesi aldı. 1996 yılında profesyonel çalışma hayatına atıldı. Ekonomi, enerji ve finans başta olmak üzere farklı iş kollarındaki birçok farklı girişimlere yönetici olarak öncülük etti.
2013 yılı sonunda özel sektördeki kariyerine nokta koydu. Sabah gazetesinde başladığı köşe yazarlığının yanı sıra Marmara Üniversitesi’nde bankacılık ve finans üzerine dersler verdi. Pek çok sivil toplum kuruluşunda aktif görevler aldı.
25, 26 ve 27. Dönem İstanbul milletvekili olarak Meclis’e giren Albayrak; 64, 65 ve 66. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetlerinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev yapmıştır. Albayrak, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk kabinesinde Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanmıştır.
Albayrak’ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı döneminde, Türkiye’nin orta ve uzun vadeli enerji politikalarından oluşan Milli Enerji ve Maden Strateji Belgesi hazırlandı. Bu kapsamda doğalgaz arz güvenliği için Türkiye’nin ilk FSRU (Sıvılaştırılmış Doğalgaz Depolama ve Gazlaştırma Ünitesi) projesi, yerli fabrika ve AR-GE şartlı 1000’er MW’lık dünyanın en büyük güneş ve rüzgar enerjisi santralleri ihalesi, Türkiye’nin ilk yerli ve milli sondaj gemisinin hizmete alınması, 1 milyon metre kara sondajı hamlesi, Ulusal Bor Stratejisi gibi enerji ve maden alanında dünyaya örnek olacak birçok proje hayata geçirilmiştir.
Albayrak evli ve 4 çocuk babasıdır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU