Almanya Ekonomi Bakanı: ABD'de belirsizlik aylarca sürebilir, endişeliyiz

Altmaier, ülkenin rotasının ilkbahara kadar netleşmeyebileceğini söyledi

Altmaier, Biden’la beraber ABD'nin daha güçlü bir çok taraflılığa geri döneceğine inandığını belirtti (Reuters)

Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, ABD’de seçim sonrası belirsizliğin aylarca sürebileceğini ve ülkenin rotasının ilkbahara kadar netleşmemesinden endişelendiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Deutschlandfunk televziyonuna konuşan Altmaier, başkanlık seçimini kazanan Joe Biden yönetiminde ticaret savaşlarının sona erip ermeyeceğine ilişkin soruya, Biden’la beraber ABD'de daha güçlü bir çok taraflılığın geri döneceğine inandığını belirterek yanıt verdi. ABD’yle kapsamlı ticaret tariflerine ihtiyaç olduğunu kaydeden Alman Bakan, Biden’ın ABD’yi Paris Anlaşması’na geri döndürme planının büyük önem taşıdığını da ifade etti.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas da, yine Deutschlandfunk televziyonuna yaptığı açıklamada, Biden yönetiminde her şeyin değişmesini beklemediğini fakat birçok şeyin daha iyiye gitmesini beklediğini söyledi. Maas, ABD Başkanı Donald Trump’ın sık sık Almanya’nın NATO bütçesine katkısının yeterli olmadığını savunmasına değinerek, Biden yönetiminde bu konunun sürekli gündeme gelmeyeceğine inandığını, en azından bir üslup değişikliği olacağını tahmin ettiğini dile getirdi.

Trump’ın başkanlığı döneminde ABD’yle güçlü ilişkilerinde sorunlar yaşayan Almanya’nın Başbakanı Angela Merkel, Biden’ı ilk tebrik eden liderler arasında yer almıştı.


Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU