İnce'den Kılıçdaroğlu'na: Parti kurdurmak için para alan kişiyi açıklamak zorundasın

İnce, parti kurma kararını 81 ili gezdikten sonra verebileceklerini belirtti

Fotoğraf: AA

CHP'nin son cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, başlattığı Memleket Hareketi’nin bütün harcamalarının kayıt altında olduğunu belirterek, "Bizim aylık masrafımız 30-40 bin lira. Yediğimiz lahmacunun, içtiğimiz ayranın hesabını veriyoruz" dedi.

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, Muharrem İnce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti kurdurmak için para alan kişinin kim olduğunu açıklaması gerektiğini belirterek, "Kim bu? Bunu açıklamak zorunda. Sayın Kılıçdaroğlu’na sesleniyorum: Grup Başkanvekili’ne açıklama yaptırdın: 'Kastettiğim kişi Muharrem İnce değildir.’ Kim o zaman?" diye konuştu.

İnce, "Parti kurma konusundaki kararı ne zaman vereceksiniz?" sorusuna ise şu yanıtı verdi: 

81 vilayeti gezdikten sonra. Büyük ilçelerimiz de var. Oraları gezelim ondan sonra karar vereceğiz.

4 Aralık’ta büyük bir program yazmaya başlayacaklarını açıklayan İnce "Taslağı elimizde var. Onu tartışacağız. Komisyonlar kurduk, ilgili arkadaşlar kendi alanıyla ilgili tartışıyorlar. Bir araya gelip program haline getireceğiz" dedi.

İnce "Türkiye’de pek çok ili gezdiniz. Sokakta dikkatinizi en çok çeken nedir?" sorusunu "46 ili gezdim. En önemli iki şeyden birincisi derin bir yoksulluk. İkincisi Doğu, Güneydoğu’da fark ettiğim bir şey. Oybirliğiyle söylenmiş bir şey: 'Bir parti kur. Bizi HDP ile AKP arasına sıkıştırma, CHP’ye de elimiz gitmiyor, beğenmiyoruz bu yönetimi' En fazla duyduğum söz buydu" diye yanıtladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kılıçdaroğlu ne demişti?

CHP lideri Kılıçdaroğlu, katıldığı bir programda Millet İttifakı’nın dağıtılması için belli kişilere para verildiğini, parti kurma çalışmalarına destek verildiğini söylemişti.

Bunun üzerine ‘Muharrem İnce’yi mi kast ediyorsunuz?’ diye sorulmuş Kılıçdaroğlu da, “Sadece o değil. Muharrem bey henüz ayrılmış değil. Onu bilmiyorum tabii’ diye yanıt vermişti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının Muharrem İnce'ye bir gönderme olmadığını söylemişti.

Özel açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

Kastedilen Muharrem İnce değildir. Genel Başkan zaten devamında Muharrem Bey'in partiden ayrılmadığını da söylemiştir. Muharrem Bey'in açıklamaları da Genel Başkanımızın sözleri de ortadadır. Bir ikili diyalog sırasında sorulan bir soruya verilen bir cevap üzerinden bir şey varmış gibi yaratılan bir mesele veya ortaya çıkarılan bir üst düzey hassasiyet, doğru değil. CHP'ye de kimseye de faydası olmaz. Kastedilen Muharrem İnce değildir. Ancak sarayın bütün kollardan, bütün tedarikçilerine, bütün müteahhitlerine, bütün finansörlerine, 'Muhalefeti bölük pörçük gösterebilecek en küçük ihtimali değerlendirin. Ne gerekiyorsa yapın.' dendiğini hepimiz biliyoruz. Ancak burada Muharrem İnce'ye özel bir gönderme, kendisine yönelik bir itham yok.

 

Cumhuriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU