Merkez Bankası Başkanlığı'nda devir teslim töreni gerçekleşti

Merkez Bankası, Murat Uysal ve Naci Ağbal'ın devir teslim töreninden bir kare yayınladı. Açıklamada ise, "Görev devir teslim töreninde Sayın Ağbal, Murat Uysal’a teşekkür ederken; Sayın Uysal da yeni görevinde Başkan Ağbal’a başarılar diledi" denildi

Fotoğraf: TCMB

Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan karar sonra Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal görevden alınmış ve yerine Naci Ağbal atanmıştı.

Merkez Bankası Başkanlığı'ndaki atamaya siyasi partilerden ve ekonomistlerden gelen tepkiler devam ederken, başkanlık koltuğundaki devir teslim töreni de gerçekleşti.

Devir teslim törenini duyuran Merkez Bankası, yaptığı açıklamada, "7 Kasım 2020 tarihli ve 31297 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile TCMB Başkanlığına Naci Ağbal atanmıştır. Görev devir teslim töreninde Sayın Ağbal, Murat Uysal’a teşekkür ederken; Sayın Uysal da yeni görevinde Başkan Ağbal’a başarılar diledi" dedi.

Merkez Bankası sosyal medya hesabından, Murat Uysal ve Naci Ağbal devir teslim töreninden bir fotoğraf yayınladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Naci Ağbal kimdir?

Uysal’ın yerine Merkez Bankası Başkanlığına atanan Naci Ağbal atama öncesi Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı olarak görev yapıyordu.

AK Parti'de genel başkan yardımcılığı, milletvekilliği, MKYK ve MYK üyeliği de yapan Ağbal, 64. ve 65. hükümetlerinde Maliye Bakanlığı yapmıştı. 2 dönem Maliye Bakanı olmadan önce ise bakanlıkta 6 yılı müsteşarlık olmak üzere bir çok alanda görev yaptı.

Ağbal'ın daha önce aldığı görevler arasında Tüpraş Pekim ve THY gibi şirketlerin yönetim kurulu üyelikleri de yer alıyor.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU