Türkiye Değişim Hareketi’nden 'Cumhur İttifakı' iddialarına tepki: Zırvalıyorlar

TDH'de Genel Sekreterlik görevini üstlenen eski CHP Milletvekili Hasan Aydın, "Cumhur İttifakı içinde yer alacakları" iddialarına yanıt verdi

Fotoğraf: Twitter

DSP'den istifa eden Mustafa Sarıgül, "Türkiye Değişim Hareketi"ni (TDH) partileştirme kararı aldı.

Ankara'da genel merkez binasını tutan TDH, en geç 4 Ocak'ta partinin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı'na vermeyi planlıyor.

Uzun yıllardır Mustafa Sarıgül ile birlikte hareket eden ve TDH'de Genel Sekreterlik görevini üstlenen eski CHP Milletvekili Hasan Aydın, BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'a açıklamalarda bulundu.

“Bir bölen olmamak için partileşmedik”

TDH'nin Ankara, İstanbul dahil 52 ilde örgütlendiğini ve 4 Ocak'ta kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı'na vereceklerini belirten Aydın, TDH'nin yaklaşık 10 yıl önce kurulduğunu söylerken, aynı yıl CHP'deki genel başkanlık değişimini de dikkate alarak "bir bölen" olmamak için partileşmediklerini dile getirdi.

Aydın, "Aradan 10 sene geçti. Türkiye uçuruma doğru sürükleniyor, kimsenin umurunda değil. Liderler, sultasını kurmuş; milletvekillerini, belediye başkanını atıyor" dedi.

haydin.jpg
TDH Genel Sekreteri Hasan Aydın / Fotoğraf: Twitter

 

“Bunu söyleyenler zırvalıyor”

Aydın, "Cumhur İttifakı" içinde yer alabileceklerine ilişkin yorumlarına ise tepki gösterdi:

"Demokrat kesimden bize oy kayışını engellemek için bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Bunu söyleyenler zırvalıyor. Hasan Aydın'ın olduğu yerde böyle bir şey olabilir mi, olma ihtimali olabilir mi, olamaz. Biz demokrat, Atatürk ilkelerine bağlı, çağdaş, laik cumhuriyetin temel ilkelerini yaşatma noktasında hayatını feda etmeye hazır bir grubuz."

'Liderlik sultası kuranların peşine mi takılacağız?'

Aydın, partileşme gerekçesini ise şu sözlerle açıklıyor:

"Biz genel başkan üst üste iki seçimde partisini iktidara taşımazsa genel başkanlıktan düşer, demişiz. Bu kadar büyük lafı eden bir parti olarak, liderlik sultası kuran partilerin peşine mi takılacağız yani?"

“Seçmen mevcut partileri silip süpürecek”

Hasan Aydın, parti kurma kararında, bir sonraki seçimlerde seçmenin mevcut partileri "silip süpürecek olması"na bağladı. "Önümüzdeki seçimlerde 2002 yeniden yaşanacak" diyen Aydın, seçmenin mevcut partilerden umudunu kestiğini ve kendilerinin bu eksikliğe yanıt vermek için harekete geçme kararı aldığını söyledi.

'Kılıçdaroğlu'nun bizi kastettiğini sanmıyorum'

TDH Genel Sekreteri Aydın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Millet İttifakı'nı bozmak için bazı isimlere parayla parti kurduruluyor" iddiası için, "Ama bir genel başkan bence belgelerle konuşmalı. Öyle bir iddiası varsa şak diye belgesini açıklamalı. Bize yönelik söylediğini sanmıyorum ama başkasına da söylese, böyle çamur atmak gibi bir yaklaşım doğru değil" dedi.

 

BBC Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU