Çavuşoğlu: ABD'de kim seçilirse seçilsin ilişkimizi geliştirmek için çalışacağız

Bakan Çavuşoğlu Türkiye'nin ABD ile olan ilişkilerini parti ve siyaset üstü gördüğünü belirtti

Fotoğraf: AA

 Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Güney Doğu Avrupa İşbirliği Süreci (GDAÜ) Gayriresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Çavuşoğlu, bir soruya "Kim seçilirse seçilsin Türkiye'nin ABD ile ilişkilerini geliştirme konusunda samimi tutum geliştireceğini ve var olan sorunların çözümü için çalışacağını" söyleyerek yanıt verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hem Cumhuriyetçi hem de Demokrat yönetimlerde ikili ilişkilerde inişli çıkılı dönemler olduğuna işaret eden Çavuşoğlu, seçim öncesi açıklamaların da farklı olduğunu gördüklerini kaydetti.

 Çavuşoğlu Türkiye'nin tutumunu, "Dolayısıyla, Türkiye olarak kim seçilirse seçilsin, aynı anlayışla herhangi bir ülkeye nasıl yaklaşıyorsak yeni Amerikan yönetimine de aynı şekilde yaklaşacağız" sözleriyle anlattı.

ABD halkı tarafından kim göreve getirilirse getirilsin Türkiye'nin ilişkileri geliştirme konusunda samimi tutum sergileyeceğinin altını çizen Çavuşoğlu, "Var olan sorunlar konusunda da samimi adımlar atmak istiyoruz. Bu samimi adımların karşılığını da ABD yönetiminden elbette görmek isteriz" dedi.

Çavuşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

Başkan ya da dışişleri bakanı şahısların dış politikaya da ülkelerine de katkısı olumlu ya da olumsuz anlamda olabiliyor. İlişkileri etkileyebiliyor. Örneğin iki bakan arasında, iki devlet başkanı arasındaki samimiyet ilişkilere de olumlu yansıyabiliyor.

Bu süreçte Sayın Cumhurbaşkanımız ile Trump arasındaki samimi dostluk en zor zamanlarda bile faydasını gösterdi. Başta S-400 ve F-35'ler olmak üzere birçok zor gündemler yaşadık. FETÖ meselesine baktığınız zaman daha önceki yönetiminden başladık bu yönetimde de bir netice alamadık. PKK ile mücadelemizde de Suriye içindeki PKK/YPG yapılanmasına baktığımız zaman yine sorunlar geçmiş yönetimden bu yönetime kadar devam etti.

 

Independent Türkçe, Reuters, AA

 

DAHA FAZLA HABER OKU