Eski danışmanı, Trump'ın bu sene kaybederse 2024'te yeniden aday olabileceğini söyledi

Trump'ın 2016 geçiş ekibinden üst düzey bir yöneticiye göre, başkan "yeniden adaylık için uygun bir konumda" olacak keza kanunlarda tekrar aday olamayacağına dair hiçbir düzenleme yer almıyor

Eski danışmanına göre Trump'ın anayasal olarak tekrar aday olmasını engelleyen bir durum yok (Reuters)

Beyaz Saray yarışını Joe Biden önde götürürken, Donald Trump'ın eski seçim ekibi danışmanı, başkanın 2024'te oval ofis mücadelesine tekrar dönebileceğini ima etti.

BBC Radio 4'ün Today programına konuşan Trump geçiş ekibi eski iletişim direktörü Bryan Lanza, başkanın "4 yıl sonra tekrar yarışmak için" uygun bir konumda olduğunu belirtti.

Lanza, Trump'ın yeniden adaylığı halinde "Biden'ın mevcut başkan adaylığındaki yaşından daha genç olacağını, dolayısıyla yaşın sorun teşkil etmediğini" söyleyerek, şöyle konuştu: 

Biden bu ülkenin Kovid'den kurtuluşuna rehberlik etme fırsatına sahip olacak, başarılarının ve başarısızlıklarının neler olacağını göreceğiz. Cumhuriyetçi Parti'de ön seçimlerde başkan Trump'a meydan okuyabilecek kimse yok.

Lanza, Trump'ın "çok yakın sonuçlu bir seçimi kaybetmesi" halinde, bunu "tekrar adaylığını koymak için güçlü bir gerekçe" yapabileceğini söyledi ve "Cumhuriyetçiler de buna izin vermek için kenara çekilecek" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Lanza'nın sözleri, eğer doğruysa, Donald Trump'ın ilk başkanlığı kısa sürse bile siyasi kariyerinin devam edeceğini teyit ediyor.

Her ne kadar ABD Anayasası başkanların iki dönemden fazla görev yapmasına izin vermese de, bu iki dönemin ardışık olması gerektiğine dair hiçbir ifade yer almıyor.

Lanza'ya, Trump'ın devam eden oy sayımlarına karşı şüphe uyandırarak seçim sürecini zayıflatma girişimleri de soruldu.

Lanza cevaben, "Bunun Demokratların Amerikalılara, Donald Trump'ın 4 yıl önceki seçimine Rusların dahil olduğunu söylemesinden farklı olduğunu düşünmüyorum" dedi.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU