Mike Bloomberg'in Biden için 100 milyon dolar harcadığı eyaletlerde Trump kazandı

Bloomberg, Ohio ve Teksas'taki başarısız çabalar için ilave 15 milyon dolar daha harcadı

Demokratların ön seçiminde aday olan Bloomberg, Biden lehine yarıştan çekilmişti (AFP)

Görünüşe göre eski New York Belediye Başkanı Mike Bloomberg'in, Demokrat başkan adayı Joe Biden'ın Cumhuriyetçi eyaletlerdeki seçim kampanyası çabalarına milyonlarca dolar harcama kararı boşa gitti.

Demokratların ön seçimlerinde aday olan fakat sonra yarıştan çekilen Bloomberg, Biden'ın Florida, Ohio ve Texas'ta Trump'ı yerinden etme çabalarına 100 milyon dolardan (yaklaşık 845 milyon TL) fazla katkıda bulundu. Bahse konu eyaletlerin hepsini Trump kazandı.

Para öncelikli olarak Biden'ı tanıtan ve Trump'a saldıran reklam kampanyalarında kullanıldı.

Reklamlara ek olarak, siyahi ve Latin seçmenleri tutma girişimleri de finanse edildi. Bununla birlikte, en azından Florida'da, Trump'ın bazı Latin topluluklarından destek kazandığı görülüyor. 

Bloomberg'in parasının çoğu (100 milyon dolar) Florida'da harcandı. Bloomberg, Teksas ve Ohio içinse ilave 15 milyon dolar (yaklaşık 126 milyon TL) katkıda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan Bloomberg, nakit akışını ve yatırımının getirisi olmamasını zarar olarak görmüyor.

Eski New York Belediye Başkanı'nın siyasi danışmanı Howard Wofson, The New York Post'a yaptığı açıklamada, "Hedef Joe Biden'ın başkan seçilmesine yardımcı olmaktı. Bu hedefe ulaşmayı sağlama olma yolunda ilerliyoruz" dedi.

CNBC'ye konuşan bir diğer danışman Kevin Sheekey'ye göre, paranın amacı Trump'ın bu eyaletlerde kazanmak için mücadele vermesini sağlamaktı.

Sheekey, "Hedefimiz Trump'ın garantide gördüğü bir eyalette mücadele vermesini ve kaynaklarını mavi-duvar eyaletlerinden çekmesini sağlayarak Joe Biden'ı bu eyaletlerde daha rekabetçi kılmaktı" dedi.

Hedef, Trump'ı Florida'da cehennem gibi bir mücadeleye mecbur bırakmaktı.

Bloomberg bu yıl, kendi ön seçim adaylığı ve Biden'ın seçim kampanyası arasındaki sürede siyasi hedefleri için 1 milyar doların (yaklaşık 8 milyar 400 milyon TL) üzerinde harcama yaptı.

Bloomberg'in net serveti, 54 milyar dolar.

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU