Ahmet Emre'yi istismar edip intiharına sebep olmakla suçlanan V.T. hakkında ağırlaştırılmış müebbet talebi

Ahmet Emre Yıldır, istismar nedeniyle yaşadığı bunalımdan çıkamadı, 15. kattan atlayarak intihar etti. V.T., intihardan sonra tutuklandı, ilk duruşmada serbest bırakıldı; Independent Türkçe'nin konuyu gündeme getirmesinin ardından tekrar tutuklandı

Fotoğraf: Twitter

Kuzeninin oğlu Ahmet Emre Yıldır'ı 9 yaşından 17 yaşına kadar istismar eden ve intiharına sebep olan 69 yaşındaki V.T.'nin yargılandığı davanın 6. duruşması görüldü.

Duruşmada, savcı Vedat Tarhan'ın Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 103. maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

Tutukluluk hali devam eden V.T.'nin yargılandığı davanın karar duruşması 16 Kasım'da görülecek.

Independent Türkçe'nin geçen yıl ağustos ayında gündeme getirdiği olayın ardından, V.T. 19 Ağustos 2019'da tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Savcılık, V.T., TCK'nın çocuk istismarı suçunu düzenleyen 103. maddesinin 6. fıkrası uyarınca cezalandırılmasını talep etti.

Maddeye göre, suç sonucunda mağdur bitkisel hayata girerse ya da hayatını kaybederse, suçu işleyen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılıyor.

Avukat Uçanok: Mütalaa umut verici, Ahmet Emre için güneşin doğacağına inancımız tam

Ahmet Emre'nin ailesinin avukatı Merve Uçanok, davanın geldiği aşamayla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

Herkesin bildiği üzere Ahmet Emre Yıldır davasının bugün 6. duruşması görüldü. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Esas hakkında mütalaasını açıklayan savcı, sanığın Türk Ceza Kanunu'nun 103. maddesinin altıncı fıkrası uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. 16 Kasım 2020 günü saat 10.00'da görülecek duruşmada tarafımızca esasa ilişkin son beyanlarda bulunacağız.

Savcılık mütalaasının umut verici olduğunu ifade eden Uçanok, sözlerini şöyle sürdürdü:

Yargılamanın neredeyse sonuna gelinmiş olmak ile birlikte savcının, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemi hepimiz için umut verici bir gelişme oldu. Tüm çabamız gencecik yaşta hayata gözlerini yuman Ahmet Emre'nin mezarında huzurlu uyumasını sağlamak, Tüm çocuklarımızı onlara uzanan kirli ellerden korumak için uğraşiyoruz. Ahmet Emre'yi geri getirmek mümkün değil ama sanık en ağır ceza ile cezalandırıldığı takdirde yüreklere su serpileceği kesin. Ahmet Emre için güneşin doğacağına inancımız tam.
 

ahmet emre yıldır.jpeg
Ahmet Emre Yıldır / Fotoğraf: Twitter


Davanın geçmişi 

Dava dosyasındaki bilgilere göre, Ahmet Emre Yıldır, 9 yaşından 17 yaşına kadar akrabası V.T. tarafından sistematik olarak tacize uğradı. 

Ahmet Emre, askerde geçirdiği sinir krizinin ardından uğradığı tacizi ailesine anlattı. Ahmet Emre, savcılığa gitmeden önce V.T ile bir görüşme gerçekleştirdi ve bunu kayda aldı. 

V.T'nin kendisine yönelik istismarını belgeleyen Ahmet Emre, geçen 6 Mart 2019'da Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Savcılık başvurusunda, V.T'nin ile yaptığı görüşmenin ses kaydı da yer aldı.

Ancak soruşturma süreci çok ağır ilerdi. V.T, 52 gün ifadeye dahi çağırılmadı.

Ahmet Emre, ailesinin anlatımına göre, "Rezil olduğumla kaldım, adalet istiyorum" dedi ve girdiği bunalımın ardından 29 Nisan 2019'da 15. katta bulunan evinin balkonundan atlayarak intihar etti.

İntihar sonrası savcılık soruşturması hızlandı. V.T., bu zaman zarfında tutuklandı.

1 Mayıs'ta tutuklanan V.T., 8 Ağustos'ta davanın ilk duruşmasında tahliye edildi.

Independent Türkçe'nin konuyu gündeme getirmesinin ardından V.T., 19 Ağustos'ta tutuklanarak cezaevine konuldu.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU