Yeni Şafak yazarı: Helikopter düştükten sonra Yazıcıoğlu sağ mıydı?

"Düşen helikopterde bulunan gazeteci İsmail Güneş”in işkence ile dövülerek öldürüldüğünü düşünürsek, Yazıcıoğlu’na kim bilir neler yapmışlardı?"

Fotoğraf: AA

Yeni Şafak’ın eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı yazarı Bülent Orakoğlu, Büyük Birlik Partisi (BBP) Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili bir yazı kaleme aldı.

Orakoğlu “Helikopter düştükten sonra Yazıcıoğlu sağ mıydı?” başlıklı köşe yazısında soruşturma kapsamında elde edilen bazı bilgileri hatırlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yeni Şafak yazarı daha sonra bir gizli tanığın ifadelerini şu ifadelerle aktardı:

Kağan kod adlı gizli tanığın ifadelerine göre FETÖ elebaşı Gülen, Yazıcıoğlu’nun helikopterinden teknik parçaları söken ve bu nedenle yargılanan FETÖ’cü iki rütbeli askerin avukatlığını (Aydın Özsıcak ve Davut Uçum)FETÖ’cü bir avukatın yaptığının Türkiye’de duyulmasının ‘‘bomba etkisi yaratacağını” belirterek karşı çıkması üzerine avukat geri çekilmiştı.

Ancak asıl bomba helikopter düştükten sonra Muhsin Yazıcıoğlu’nun sağ kurtulduğu iddiasıydı sanırım. Gizli tanık Kağan Avukat MA’nın kendisine Muhsin Yazıcıoğlu’nun görüntülerinin olduğu bir flash bellekten bahsettiğini iddia etmişti. Gizli tanığa göre bu bellekte Yazıcıoğlu’nun son anına kadar ki görüntüleri vardı. İzlemek istediğini ancak MA’nın kendisine ‘’Abi için kaldırmaz, ayrıca bu görüntüleri izlemeye sizin yetkiniz yok” dediğini belirtmiş. Ayrıca “Bu flash bellek birinin eline geçerse Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümü FETÖ’nün üzerine kalır” demişti. Bu ne anlama geliyordu Muhsin Yazıcıoğlu işkenceyle mi şehit edilmişti? Düşen helikopterde bulunan gazeteci İsmail Güneş”in işkence ile dövülerek öldürüldüğünü düşünürsek, Yazıcıoğlu’na kim bilir neler yapmışlardı? Flash belleğin MA tarafından Elazığ il imamına ve il imamı tarafından 2015 tarihinde FETÖ elebaşına teslim edildiği belirtiliyor.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun içinde bulunduğu helikopter 2009 yılında Kahramanmaraş'tan Yozgat-Yerköy mitingine giderken bilinmeyen bir nedenle düştü. Aracın enkazı 48 saat sonra bulundu. Ortaya atılan suikast iddialarının araştırılması için 2 Şubat 2010 tarihinde pek çok siyasi ismin önergesiyle Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu. Ekim 2014’te ilk duruşması görülen davada 10 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

 

Yeni Şafak, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU