Son bir haftada yarım milyon vakanın görüldüğü ABD'den "Pandemiyi bitirdik" açıklaması

Ülkede vaka sayısı rekor seviyelere çıkmasına rağmen Beyaz Saray, Trump'ın koronavirüsle mücadelesini övdü

Koronavirüsle mücadelesi yüzünden oylarının azaldığı tahmin edilen Donald Trump, mitinglerini sürdürüyor (Reuters)

228 bine yakın kişinin ölüm sebebinin koronavirüs olarak kayda geçtiği ve 8 milyon 861 binden fazla insanın virüsü kaptığı belirlenen ABD'de başkentten ilginç bir açıklama geldi. 

Beyaz Saray Bilim ve Teknoloji Politikaları Ofisi, ülkede başkanlık seçimine günler kala Donald Trump yönetiminin başarılarını sıraladı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yalnızca son bir haftada yaklaşık yarım milyon Amerikalının testinin pozitif çıkmasını kale almayan açıklamada, koronavirüs pandemisinin sona erdirilmesi de mevcut yönetimin son 4 yıldaki başarıları arasında sayıldı. 

Gazetecilere gönderilen metinde "KOVİD-19 PANDEMİSİNİ BİTİRMEK" ifadesi yer aldı. Trump yönetiminin bilim insanları, sağlık çalışanları, iş dünyasının önde gelen isimleriyle birlikte çalışarak net kararlar aldığı ve böylece hastalığı yendiği öne sürüldü.

Tepkiler üzerine Beyaz Saray İletişim Direktörü Alyssa Farah açıklama yapmak zorunda kaldı ve bu basın bildirisindeki kelime tercihlerinin pek de yerinde olmadığını itiraf etti. 

Farah, "Amacımız, virüsü bitirmeyi hedeflediğimizi söylemekti. Ancak Başkanımızın liderliği sayesinde virajı almak üzere olduğumuzu söyleyebilirim" dedi. 

3 Kasım'daki seçim öncesi ABD Başkanı Donald Trump'a en çok oy kaybettiren faktörlerden birinin koronavirüsle mücadele olduğu tahmin ediliyor. Trump'sa çok fazla test yapıldığı için ülkede vaka sayısının bu kadar fazla olduğunu söylüyor. 

Independent Türkçe, CNN International

DAHA FAZLA HABER OKU