AK Parti'li Mahir Ünal: Fransa'da ırkçılık ve İslam karşıtlığı Erdoğanofobi'ye dönüşmüş durumda

Ünal, Charlie Hebdo dergisinin karikatürü üzerinden Fransa ile yaşanan gerilimi değerlendirdi

Fotoğraf: AA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Fransa ile Türkiye arasındaki gerilime ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ünal, "Fransa'da ırkçılık ve İslam karşıtlığı Erdoğanofobi'ye dönüşmüş durumda" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin olarak açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Charlie Hebdo dergisinin karikatürü üzerinden Fransa ile yaşanan gerilimi değerlendiren Ünal, "İnsanların inançlarını yok sayıyorlar. Yükselen ırkçılık dillerine yansıyor. Charlie Hebdo'nun tavrını Macron'un tavrından farklı düşünmemek lazım. Avrupa üzerinde yükseldiği tüm değerleri reddetmiş durumda” dedi.

Ünal şöyle devam etti:

Devletler arası ilişki açısından ülkeler birbirleriyle gerilimler yaşayabilirler. Macron'un cumhurbaşkanı olarak aldığı siyasi pozisyon kabul edilebilir değil. Doğrudan Peygamber efendimize hakaret içeren karikatürlerin kamu binalarına yansıtılması kabul edilemez. Bunu kınayan birçok Fransız siyasetçi var. Fransa Cumhurbaşkanı ergen tavrıyla yaptırımlardan bahsediyor. Muhalefet liderleri, Millet İttifakı'nın paydaşları bir kere olsun ulusal meselede Türkiye'yi suçlamaktan vazgeçsinler de bir kere olsun Türkiye karşıtlarına cevap versinler, hadi oradan desinler. Recep Tayyip Erdoğan'ı kıymetli yapan bu milletin teveccühüdür. 

Ne olmuştu?

Fransa ile birçok Müslüman ülkenin arasında krize neden olan Hz. Muhammed'in karikatürlerinin yayınladığı Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karikatürünü paylaşmıştı.

Twitter hesabından çarşamba günkü (28 Ekim 2020) baskısının paylaşan Charlie Hebdo, derginin ilk sayfasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan bir karikatür yayınlamıştı.

Karikatürde, "Erdoğan özelde çok komik" şeklinde bir ifade de yer almıştı.

 

Independent Türkçe, NTV

DAHA FAZLA HABER OKU