Bakan Zehra Zümrüt Selçuk hakkında resmi belgede sahtecilik ve zimmetten suç duyurusu

Halkın Kurtuluş Partisi, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk hakkında suç duyurusunda bulundu

CHP Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap, geçen günlerde, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Sağlık Bakanlığı sisteminde engelli sağlık kurulu raporu bulunmadığı ve engelli olmadığı halde son 2 yılda 6,9 milyar lira usulsüz ödeme yapıldığını açıklamıştı.

Kasap açıklamasında, Sayıştay raporunda, bakanlığın alacaklarını takip etmek yerine, mevzuata aykırı olarak 685 milyon 860 bin liralık alacağını sildiğini söylemişti.

HKP’den suç duyurusu

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), engelli olmadığı halde engelli aylığı ve engelli evde bakım ödemesi alan toplam 442 bin 309 kişiye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 6,9 milyar lira usulsüz para aktarıldığı iddiasıyla, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk hakkında, “Zimmet” ve “Resmi Belgede Sahtecilik” suçlarını işlediği gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

“Partimiz, tüm mağdur kesimlerin haklarının doğal koruyucusudur”

HKP Genel Merkezi’nden yapılan ve "Partimiz, halkımızın ve özellikle tüm mağdur kesimlerin haklarının doğal koruyucusudur" denilen açıklamada, "Parti programımız ve mücadele anlayışımız gereğince; kamu parasını ve halkın parasını zimmete geçirmekte, yandaşlarına dağıtmakta rekor kıran AKP iktidarının tüm yolsuzluklarına, tüm suçlarına karşı mücadele etmeye devam edeceğiz" ifadelerine yer verildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU