Joe Biden'dan Trump seçmenlerine hakaret

Başkan adayı, konuşmasını korna ve mikrofonla kesmeye çalışan seçmenlere karşılık verdi

ABD başkanlık seçimlerinde şu ana kadar 56 milyondan fazla oy kullanıldı (AFP)

Joe BidenABD'nin Pensilvanya eyaletinde dün gerçekleştirdiği miting sırasında yakındaki bir park yerine gelip konuşmasını korna sesleriyle ve mikrofonlarla bölmeye çalışan Trump destekçilerine "mankafalar" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Newtown bölgesinde gerçekleştirilen sosyal mesafeye uygun mitingde seçmenler Demokrat başkan adayını arabalarından dinledi. Biden 25 dakika konuşurken alanda yaklaşık 130 araç vardı.

New York Post'un haberine göre, Joe Biden’ın konuşması, bölgeye gelen Cumhuriyetçi seçmenler tarafından kesilmeye çalışıldı. Trump destekçileri, alanın etrafından arabalarıyla geçerken sık sık kornaya bastı ve mikrofonla sesler çıkardı.

 

 

Biden ise, konuşmaya devam ederken sözü etraftakilere getirerek “Biz mikrofonla, şu mankafa Trumpçıların yaptığı gibi şeyler yapmayız” dedi. Sözlerine devam eden başkan adayı, “Beni desteklemeyenler için de çok çalışacağım. Etraftaki mikrofonlu mankafalar da dahil” diye ekledi.

 

 

Eski başkan yardımcısının bu çıkışının, 2016 seçimlerinin Demokrat adayı Hillary Clinton’ın Trump seçmenlerine söylediği sözleri anımsattığını belirten bazı kişiler Biden’a tepki gösterdi.

Donald Trump’ın eski danışmanı Kellyanne Conway, Biden’ın sözlerinin Clinton’ın “bir sepet dolusu acınası insan” ifadelerinin devamı olduğunu belirtti.

 

Independent Türkçe, New York Post, Washington Examiner

DAHA FAZLA HABER OKU