"İstiklal Marşı'nı kim yazdı? Fahrettin Koca kimdir?" sorularını bilemeyen Miss Turkey güzeli Şevval Şahin yayını terk etti

İki yıl önce Türkiye güzeli seçilen Şahin, bir YouTube programında çok sayıda İngilizce kelime kullanması ve koronavirüs salgını sürerken partiler vermesi nedeniyle de eleştirilmişti

Pandemi döneminde hem erkek arkadaşı Yiğit Marcus Aral için düzenlediği hem de kendi doğum gününde verdiği partiler nedeniyle eleştirilen 2018 Miss Turkey yarışmasının birincisi Şevval Şahin, CNN Türk kanalında dün akşam yayınlanan "Sorgu Sual" programının konuğu oldu.

21 yaşındaki manken, programda kendisine yöneltilen "Türk olmakla ilgili ne biliyorsunuz?" sorusuna "Bir Türk kadını benim için her zaman özgüvenli olmayı bilen, kendi ayakları üzerinde duran ve nereden geldiğini unutmayandır" yanıtını verdi.

Şahin, "İstiklal Marşı'nı biliyor musunuz?", "Atatürk'ün herhangi bir sözünü biliyor musunuz?", "Türkiye'de kaç coğrafi bölge var?" gibi sorulara ise cevap veremedi. 

Stüdyoyu terk eden Şevval Şahin, bir süre sonra sakinleşip geri dönse de program boyunca kendisine yöneltilen pek çok soruyu yanıtsız bıraktı.

Programın yayınlanmasının ardından sosyal medyanın gündemine oturan Şevval Şahin, Instagram hesabından açıklama yaptı. 

Şahin, açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Masaya oturma sebebim tamamen sosyal projeyle alakalıydı, menajerim bu programla alakalı geldiğinde hayır demiştim lakin bu işin içinde sosyal proje olduğu için kabul ettim ama biz bir anlaşma yapmıştık. Anlaşmanın içinde benim rahatsız olduğum konuların hiçbir şekilde açılmayacaktı. Koronavirüs vaka sayıları, parti soruları, sevgilimle ilgili sorular, Türklüğümle ilgili sorular...

Masaya oturur oturmaz Türklüğümü sorgulayan sorularla karşılaştım ve gerildim, menajerime gittim. Stüdyoyu terk edecektim ama etmedim. İkna edilerek o masaya oturdum. Anlattım, ‘amaç bu değil’ dedim, ben buraya başka bir nedenle geldim. Türklüğümü sorgulayan ya da özel hayatımla ilgili soruları cevaplamaya gerek yok dedim. Onlarla bir anlaşma yaptık bana bir söz verdi. Kadına şiddete çok karşı olduklarını söylediler, inandım. İşin içinde Afrika'ya gideceğim ve insanlara yardım edeceğim söz konusuydu. Ben her şeyi yuttum ve inanıyorum güveniyorum size dedim. Saklayacak hiçbir şeyim yok, İstiklal Marşı'nı söylemedim, so what? Bu beni örnek Türk kadını mı yapıyor? Rahatsız oldum söylemedim. Ama bir anlaşma yaptık, istemediğim soruları yayınlamayacaklardı ve yayınladılar, o yüzden dava açıyorum. Hiçbir şekilde rıza almadan yayınlayamazlardı. 6 yaşından beri İngiltere'de büyüdüm, bazı konuları bilmemem normal. Ben oraya çok iyi bir niyetle gittim ve o iki kadın beni çok iyi ikna ettiler çok iyi oynadılar ve hiçbir şey istediğim gibi gitmedi. Pişman değilim, istediğiniz kadar Türklüğümü sorgulayabilirsiniz benim asıl niyetimi insanlar biliyor ve birçok kişiden destek alıyorum teşekkür ederim. Beni anlayan az kişi var ama ona bile minnettarım, teşekkür ederim."

"Netflix and chill yaparken..."

İki hafta önce Pelin Kaya'nın YouTube programı Moda ve Sosyete'ye konuk olan Şevval Şahin, sürekli İngilizce kelime kullandığı için eleştirilmişti:

Buradan çıkınca lunch'a (öğle yemeği) giderim. 8-9 gibi de akşam yemeği yerim. Sonra benim binge eating (tıkanırcasına yeme) modum oluyor. Netflix and chill (keyif) yaparken ice cream (dondurma) olsun, chips (patates cipsi) olsun, chocolate (çikolata) olsun bayağı götürüyorum, bayağı yiyorum.

"Türk halkını da mutlu etmek için değişmem"

Şevval Şahin ise eleştirilere şu yanıtı vermişti:

Ben sosyal medyayı aktif olarak hep İngilizce kullanıyordum, Miss Turkey'den sonra da bu böyle devam etti, ben neysem oyum. Türklüğümle gurur duyuyorum ama Türk halkını da mutlu etmek için değişmem.

6 yaşındayken ailesiyle Londra'ya taşındıklarını ve Birleşik Krallık'ta büyümesi nedeniyle Türkçenin kendisinin ikinci dili olduğunu savunan Şahin, pek çok kez maskesiz görüntülenmesi nedeniyle de eleştiri oklarının hedefinde yer almıştı.

18 yaşına kadar hiç Türk arkadaşı olmadığını da belirten Şevval Şahin, kendisini İngilizce ifade etmekte çok daha iyi olduğunu ve son iki yıldır Türkiye'ye daha sık gelmeye başlayarak Türkçesini ilerletmeye çalıştığını söylemişti. 

 

Independent Türkçe, CNN Türk

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU