İran, sınır ihlali konusunda Azerbaycan ve Ermenistan'ı bir kez daha uyardı

İran Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü, Dağlık Karabağ'daki çatışmalar sırasında meydana gelen sınır ihlalleri konusunda çatışan ülkeleri uyararak "Herhangi bir tehdide tahammül göstermeyiz" dedi

Fotoğraf: AA

İran Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Ebulfazl Şikarçi, Dağlık Karabağ'daki çatışmalar sırasında meydana gelen sınır ihlalleri konusunda Azerbaycan ve Ermenistan'ı uyararak, sınırlarındaki herhangi bir tehdide tahammül göstermeyeceklerini söyledi

İran Silahlı Kuvvetleri'nin Azerbaycan ve Ermenistan sınırı boyunca savunma hatlarını güçlendirdiğini aktaran Tuğgeneral Şikarçi, "İran'ın Ermenistan ve Azerbaycan ile ortak sınırlarında herhangi bir hata ve tehdide tahammül göstermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Her iki ülkeye, kendi vatandaşlarının canlarını tehlikeye atacak eylemlerden kaçınması uyarısında bulunan Şikarçi, "İran'ın iki ülke ile iyi komşuluk ilişkilerine riayet etmesi, istismar edilmemelidir. Bu nedenle, herhangi bir saldırı veya tehdide sert karşılık vereceğimiz konusunda uyarıyoruz" dedi.

Şikarçi, Azerbaycan ve Ermenistan'a aralarındaki anlaşmazlıkları diyalog ve barışçıl yöntemlerle çözme çağrısı yaptı.

İranlı yetkililer Dağlık Karabağ'da çatışmaların başlamasından bu yana meydana gelen sınır ihlalleri nedeniyle daha önce de tarafları uyarmıştı.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU