İYİ Parti'deki FETÖ tartışması artık yargıda… Kavuncu’dan Özdağ hakkında suç duyurusu

Özdağ'ın hakaret suçu işlediğini ifade eden Kavuncu, "Şüphelinin yoğun kast içerisinde işlediği bu suçun hesabını Türk yargısı önünde vermesi gerekmektedir" dedi

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, kendisini “FETÖ’cü olmakla” itham eden partisinin İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kavuncu’nun İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusunda Özdağ’ın CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu programda kullandığı ifadeler paylaşıldı.

Özdağ’ın kendisine “FETÖ’cü” diyerek alenen hakaret ettiğini belirten Kavuncu, şunları kaydetti

Siyasi kariyerinde umduğunu bulamayan şüphelinin, kendince gündeme gelmek ve buradan siyasi bir rant elde edebilme saikiyle son yılların en iğrenç, en aşağılık davranış biçimlerinden biri olan “önüne geleni FETÖCÜ ilan etme” kervanına katılacak kadar alçalmış olması şüpheli açısından en hafif tabirle çok hazin bir durumdur. Bu kapsamda, şüphelinin her şeyden önce kamu vicdanı nezdinde çoktan mahkûm edildiğini görmekten memnuniyet duymaktayım. Ancak bu yeterli değildir; şüphelinin yoğun kast içerisinde işlediği bu suçun hesabını Türk yargısı önünde de vermesi gerekmektedir.

c29676e2-f237-437e-aee3-32ac1b50697c.jpg
Buğra Kavuncu. (Fotoğraf: İYİ Parti)


Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) hakaret suçlarını düzenleyen 125. maddesinin hatırlatıldığı dilekçede “Şüphelinin eylemi alıntılanan kanun maddesindeki suça açıkça vücut vermiştir. Dilekçemi gereksiz yere uzatmak ve hele hele şüphelinin deli saçması iddialarına cevap vermeye kalkışarak savunma yapıyormuş gibi bir görüntü vermek istemiyorum” diyen Kavuncu, şu ifadeleri kullandı:

Savcılık Makamı tarafından bilinmesini isterim ki ister FETÖ ister herhangi bir başka konuda olsun veremeyeceğim hesap yoktur. Önemle belirtmek gerekir ki her ne kadar kişiler bakımından ifade özgürlüğü esas olsa da, somut olayda gerçekleştiği gibi doğrudan hakaret teşkil eden ifadeler, ifade özgürlüğü kapsamında kabul edilemeyecek ve cezalandırılması gerekecektir.

CNN Türk’te önceki akşam Ahmet Hakan’ın programına katılan Özdağ, “Kavuncu İYİ Parti’ye gelmeden önce Meral Akşener’i FETÖ’cü olabileceği konusunda uyardım” demişti. Akşener de Kavuncu’nun Özdağ’ın iddialarını ispatlayabilmesi adına konuyu yargıya taşıyacağını belirtmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU