Arsenal'de Mesut Özil gözden çıkarıldı: Yıldız futbolcu, Premier Lig'deki 25 kişilik kadroya da dahil edilmedi

Arsenal'de daha önce Avrupa Ligi kadrosuna dahil edilmeyen Mesut Özil, Premier Lig için belirlenen 25 kişilik kadroya da alınmadı

Mesut Özil / Fotoğraf: Reuters

Premier Lig ekiplerinden Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil'in durumu belirsizliğini kotruyor.

8 Ekim'de Lonra ekibinin UEFA Avrupa Ligi kadrosuna dahil edilmeyen ve takımda haftalık 350 bin poundluk kazancıyla hedefte yar alan Özil için ikinci şok Premier Lig için geldi.

Arsenal Menajeri Mikel Arteta, Özil'i 25 kişilik Premier Lig kadrosuna dahil etmedi.

32 yaşındaki oyuncu en azından ocak ayına kadar lig maçlarında da forma giyemeyecek.

Kulüplere yeni yılda kadrolarını revize etme hakkı tanınıyor. Ancak son kararla birlikte Mesut Özil'in kulüpte kalıp kalmayacağı belirsizliğini sürdürüyor.

Mesut Özil'e transfer döneminde Suudi Arabistan'dan yüklü bir transfer teklifi geldiği iddia edilmiş ancak yıldız ismin formayı yeniden giyme umuduyla teklifi reddettiği iddia edilmişti.

 

Mesut Özil - Reuters.JPG
Mesut Özil, 2013'te Real Madrid'de 47 milyon euro bonservis bedeliyle Arsenal'e transfer olmuştu / Fotoğraf: Reuters

 

Maaş indirimini kabul etmedi

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Arsenal Kulübü, futbolcuların maaşlarında kesintiye gidilmesini istemiş, Özil de bu isteği geri çevirmişti.

Arsenal'de 350 bin poundluk haftalık kazancında indirime yanaşmayan Özil, The Athletic'e verdiği röportajda bu durumla ilgili takımdaki herkesin maaşında indirim yaparak katkı vermek istediklerini belirterek, şu ifadeleri kullanmıştı:

Ancak daha fazla bilgiye ihtiyacımız vardı ve birçok soru yanıtlanmadı. Herkes indirime razıydı ancak çok fazla belirsizlik vardı. Ben büyük bir indirim yapmaya hazırdım ama doğru düzgün danışılmadan aceleyle bir şeyler yapmamız istendi. İndirim yapmanız beklendiğinde, her şeyi bilmeye hakkınız oluyor. Ne olduğunu, paranın nereye gittiğini anlamanız lazım. Yeterince bilgi verilmedi ve sadece bir karar vermemiz istendi. Böylesine önemli bir karar için çok hızlı davranıldı ve çok fazla baskı vardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sözleşmesi bitene kadar Arsenal'de kalacağını açıklamıştı

Takımdaki geleceğiyle ilgili sıkça spekülasyonlar yapılan Özil, konuyla ilgili şunları kaydetmişti:

Benim durumum çok açık. Anlaşmamızın son gününe kadar Arsenal'de olacağım ve her şeyimi bu kulüp için vereceğim. Yaşananlar beni kırmaz, daha da güçlendirir. Geçmişte tekrar takıma girebileceğimi gösterdim ve yeniden bunu yapacağım. İşler benim için zorlaştı ancak Arsenal'i seviyorum. Burada çalışmayı, bu kulüpteki insanları seviyorum. Uzun zamandır birlikte olduğum insanlar var. Ve Londra'yı seviyorum, Londra benim evim.

 

Mesut Özil - Arsenal-Reuters.jpeg
Mesut Özil, 2014'te Almanya ile dünya kupasına uzanmıştı / Fotoğraf: Reuters

 

Mesut Özil kimdir?

Futbol kariyerine Almanya'da başlayan Mesut Özil, ilk profesyonel sözleşmesini 2006'da Schalke 04 ile imzaladı. 

Burada sergilediği performansla Werder Bremen tarafından takıma katılan Özil, 2010'da Jose Mourinho'nun isteğiyle 18 milyon euro bonservis bedeliyle Real Madrid'e transfer oldu.

3 buçuk sezon İspanya'da futbol hayatını sürdüren yıldız oyuncu, 2013'te 47 milyon euro bonservis ödenerek Arsenal kadrosuna katıldı.

Özil, Werder Bremen ile 1 Almanya Kupası, Arsenal ile 3 kez kupa, Real Madrid ile 1 La Liga, 1 İspanya Kupası ve 1 kez de UEFA Süper Kupa zaferi elde etti.

Türk asıllı oyuncu, Brezilya'da düzenlenen 2014 Dünya Kupası'nda Almanya ile şampiyonluk sevinci yaşamıştı.

Londra ekibiyle geçen sezon 18'i Premier Lig, 3'ü kupa ve 2'si UEFA Avrupa Ligi olmak üzere toplam 23 kez sahaya çıkan Özil, 1 gol ve 3 asistlik performans sergilemişti.

Özil'in Arsenal ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2021'de sona eriyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU