Yerli otomobilin bataryası için Çinli Farasis ile anlaşma sağlandı

Elektrikli yerli otomobil geliştiren Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) araçlarda kullanılacak bataryaların geliştirilmesi ve üretimi için Çinli Farasis ile mutabakat zaptı imzaladı

Twitter: @TOGG2022

Farasis tarafından yayımlanan bültene göre, Farasis tarafından üretilen Li-ion batarya hücreleri, TOGG ile birlikte geliştirilecek modüllere yerleştirilerek Türkiye'de üretilecek.

İki şirket ayrıca Türkiye ve çevre ülkelerde "batarya ile elektrik depolama çözümleri" sağlamak için birlikte ortak şirket kuracak.

TOGG CEO'su Gürcan Karakaş bültende yer alan ifadelerinde, "Elektrikli araçlar için temel teknolojilerden biri olarak görülen Li-ion bataryaların Farasis gibi bir oyuncu ile ülkemize gelmesi kritik önem taşımakta. Bu işbirliği Türkiye'de elektrikli araç bataryası üretiminin ötesine geçerek ülkemizin batarya Ar-ge kabiliyetlerini geliştirecek" dedi. 

togg1.jpg
Fotoğraf: Twitter

 

İlk seri üretim için hedef 2022

Yerli otomobilin üretileceği fabrikanın temeli, 18 Temmuz 2020'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Bursa'nın Gemlik ilçesinde yapımına başlanan ve 18 ayda tamamlanacak olan TOGG Tesisi'nde, üretim ve montaj hatlarının kurulmasının ardından, 2022 yılının son çeyreğinde ilk seri otomobilin banttan inmesi planlanıyor.

togg2.jpg
Fotoğraf: Twitter

 

TOGG hakkında

Erdoğan'ın "Yerli otomobil üretecek bir babayiğit aranıyor" çağrısı üzerine fikri mülkiyet haklarına Türkiye'nin sahip olduğu bir otomobil markası yaratma hedefiyle Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell, Zorlu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 25 Haziran 2018'de Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş.'yi (TOGG) kurdu.

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU