Akşener'den Ümit Özdağ'a: Yalancı

"Bülent Turan'ın yazdıkları üzerinden baktığımız zaman elbette başka bir gözle inceleyeceğiz bundan sonraki hadiseleri"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın HDP ile yakınlaşma iddiasına "Çok büyük bir yalan, yalancıdır bunu söyleyen" diyerek tepki gösterdi. 

İYİ Parti lideri Meral Akşener, TBMM'de düzenlediği grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Akşener, Özdağ'ın "FETÖ'cü olmakla" itham ettiği İYİ Parti İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun bugün suç duyurusunda bulunacağını bildirdi.

Akşener, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın dün akşam yaptığı açıklamaların ardından AK Parti Grup Başkanvekili Turan'ın paylaştığı mesajı hatırlattı:

Sözlerine partisinin bir demokrasi mücadelesi vererek bugünlere geldiğini hatırlatan Akşener, şöyle konuştu:

Partimizin içinde de demokrasi mücadelesini içselleştirmeye çalışıyoruz. Bu yolculukta hatalar kusurlar oluyor ama büyük bir dikkatle demokrasiyi, her şeye rağmen demokrasiyi, istişareyi içselleştirmeye çalışıyoruz. Nefes almanın patronun iznine tabi olduğu sistemlerden geliyoruz. Hür iradeleri ile partimizde bulunan bütün arkadaşlarımızın fikirlerini söylemelerinin önemli olduğuna inanıyorum. Ama ben Meral Akşener olarak Doğru Yol Partisi'nin genel başkan yardımcılığını ve bakanlığını yaptığım bir dönemde 43 milletvekili nasıl ayrılmıştı onu biliyorum. Sonra onun Türkiye'ye nelere mal olduğunu da biliyorum.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Ölçü kaçtı"

Akşener, sözlerine şöyle devam etti:

İlginç olanı, hem sayın (Aytun) Çıray'ın hem de Özdağ'ın ölçü kaçsa da fikirlerine yönelik saygı duydum. Grev ve protesto yapma eylemlerine de saygı duydum. Benim konuştuğum gruba katılmamalarına saygı duydum ama sayın Bülent Turan'ın bugün bir zevkle ortaya koyduğu düşünceleri de benim çok manidar oldu ve birden kendimi 1997'lerde hissettim. Şimdi Bülent Turan'ın yazdıkları üzerinden baktığımız zaman elbette başka bir gözle inceleyeceğiz bundan sonraki hadiseleri.

"Partimize saldırı bekliyorduk"

Biz partimize bir saldırının olacağını bekliyorduk elbette. Araştırma şirketlerinde yüzde 13-15 sonuçları bulununca kışkışlığını her zaman yapar.

"Yalancıdır bunu söyleyen"

Akşener, bir muhabirin "Özdağ, partinizin HDP ile yakınlaştığını söyledi" demesi üzerine "O çok büyük bir yalandır, yalancıdır bunu söyleyen" tepkisini gösterdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU