ABD Dışişleri Bakanı Pompeo: Türkiye'nin müdahalesi Karabağ'daki çatışmanın ciddiyetini artırıyor

Pompeo, WSB Atlanta’ya yaptığı açıklamada, "Şu anda Türklerin duruma müdahil olması ve Azerbaycan’a kaynak sağlaması bölgedeki riski ve bu tarihi çatışmadaki silah gücünü artırıyor" dedi

Fotoğraf: Reuters

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gerilimle ilgili ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'dan yeni açıklamalar geldi. Pompeo, Türkiye'nin Dağlık Karabağ soruna müdahil olmasının bölgedeki riski artırdığını öne sürdü.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında 27 Eylül’de Dağlık Karabağ’da başlayan çatışmalarda gerilim sürüyor. Rusya’nın arabulucuğunda yapılan görüşmelerden ateşkes kararı çıksa da, çatışmalar devam ediyor.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye’nin Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki soruna müdahil olmasının bölgedeki riski artırdığını öne sürerek, sorunun diplomasi yoluyla çözülmesi gerektiği konusundaki çağrısını yineledi.

"Azerbaycan'a kaynak sağlanıyor"

Pompeo, WSB Atlanta’ya yaptığı açıklamada, "Şu anda Türklerin duruma müdahil olması ve Azerbaycan’a kaynak sağlaması bölgedeki riski ve bu tarihi çatışmadaki silah gücünü artırıyor. Bu sorun karşılıklı görüşmeler ve barışçıl müzakere yoluyla çözülmelidir. Silahlı çatışma ve hatta üçüncü taraf ülkelerin barut fıçısına dönmüş bu bölgeye silah gücü sağlamaları ile değil" şeklinde konuştu.

"Masada çözülmesini umuyoruz"

Pompeo açıklamasının devamında ise, "Ermenistan’ın Azerbaycan karşısında kendisini savunabilmesini ve bu gerçekleşmeden önce iki tarafın da ateşkese uyacağını ümit ediyoruz. Ardından da masaya oturup bu sorunu çözmeye çalışacaklarını umuyoruz" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU