CHP’den Erdoğan’a yanıt: İstanbul için gerekirse Türkiye’yi feda etmeye hazır

CHP Sözcüsü Faik Öztrak basın toplantısında Cumhurbaşkanı’nın AK Parti kampı açılış konuşmasındaki sözlerine yanıt verdi. Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’na saldırı ile ilgili değerlendirmesi için “Seçim kampanyasındaki zehirli dil 27 gündür tedavülde" dedi

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, basın toplantısında konuştu.

Öztrak'ın açıklamalarından önemli bölümler: 

“Ülkeyi yönetenler gerginliği düşürmek yerine artırmak için ellerinden geleni ardına koymuyorlar. AK Parti Genel Başkanı da bugün bunu sürdürdü. Seçim kampanyasında kullanılan zehirli dil 27 gündür sürekli tedavülde. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Genel Başkanı’nın istişare toplantısında yaptığı konuşma milletin gerçek gündemini karartıyor. İktidar sahipleri toplumu ayrıştırmaktan medet umuyorlar.” 

Kılıçdaroğlu'na linç girişimi

“6 gün önce Ankara’da ana muhalefetin genel başkanına organize bir linç girişimi gerçekleşti. Bu lekeyi çıkarıp atacak şey üzüntüyü paylaşmak olmalıyken bugün AK Parti Genel Başkanı sözleriyle suçu sahiplendi. Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı sarf ettiği sözlerle linç girişimine adeta meşruiyet kazandırmaya çalıştı. Zamanı geldiğinde bu sözleri nedeniyle de “aldatıldık, kandırıldık” diyecekler. Hem seçimden sonra kızgın demiri soğutmaktan bahsedeceksiniz hem de demiri tutmaya devam edeceksiniz. Unutmayın ki kızgın demir en çok elinde tutanı yanar. Bu çamur bizim üzerimize bulaşmaz, akar.”

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CHP’yi terörle işbirliği içinde göstermenin hiçbir şekilde gerçekliği yoktur. Biz defalarca uyardık. Önce paralel yapı için yıllarca uyardık, dinlemediler. Üstüne “ne istediniz de vermedik” diye ağladılar. Ordunun komutasına teröristlere teslim ettiler. Allah’tan ve milletten af dileyip işin içinden çıkmaya çalıştılar. Dolmabahçe’de kapalı kapılar ardında, İmralı’da işleri götürmeyi seçtiler. Sonuç yüzlerce mehmetçiğimiz şehit oldu. Suriye meselesinde defalarca uyardık, dinlemediler hakaret ettiler. Şimdi 3 milyondan fazla Suriyeliyi doyurmak zorundayız. Bu millet onların yaptıklarını kanıyla canıyla ödüyor. Çok açık söylüyorum bundan sonra kimler terörle işbirliği yapıyorsa suç duyurusunda bulanacağız. Yarın bir gün yine kalkıp Allah ve millet beni affetsin demek bu işi çözmez. 24 Haziran’dan sonra “artık tek sorumlu benim” dediniz, evet tek sorumlu sizsiniz ve ana muhalefet liderini başkentin ortasında linç girişiminden koruyamadınız.”

 

31 Mart seçimleri

“Bugünkü konuşmalardan anlaşılan bir diğer husus. Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı İstanbul ve Türkiye seçim sonuçlarını içine sindirememiş. Cumhur ittifakı olarak baktığımız zaman 2014’te almış aldıkları oyun 10 puan altına düşmüşler. Ama hala en büyük telaşları İstanbul seçimleri. İstanbul seçimi için gerekirse Türkiye’yi feda etmeye hazır. Aslında bu seçimlerin artık tartışılacak bir tarafı kalmadı. Milletin iradesi bellidir. Bugün bakıyorum Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı, “Ekrem İmamoğlu’nun seçimi ile ilgili şaibe var” diyor, ilçe seçimleri ile ilgili övünüyor. Buna kargalar bile güler. Artık yeter YSK hakimleri üzerinde kurdukları ağır baskıdan vazgeçsinler. Hakimleri bir hukuk cinayetine zorlamaktan vazgeçsinler. Yargıçların hukuk cinayetine ortak olmayacaklarına inanmak istiyoruz. Bu seçim işini kaşımaktan, mızıkçılık yapmaktan vazgeçin. Türkiye tarihinin en önemli ekonomik krizini yaşıyor. Oysa Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı’nın yaptığı konuşmada tek bir kelime ekonomi yok. Baştan beri söylüyorum bunlar milletten koptu, millete dürbünün tersiyle bakıyorlar. Artık mızıkçılığı bırakın ve ülkenin gerçek gündemine dönün”


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU