İtalyan doktorlar: Ülkedeki sağlık sistemi koronavirüs salgınına 5 ay daha direnebilir

İtalya'da Doktorlar Sendikası, ülkedeki sağlık sisteminin 5 ay dayanabileceğini, Fransa'daki gibi bir artış yaşandığı takdirde bu sürenin 2 ay olacağını kaydetti

Fotoğraf: AFP

İtalya'da Doktorlar Sendikası Anaao-Assomed Genel Sekreteri Carlo Palermo, ülkede yeniden artış gösteren yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Mevcut sayılar ile ülkedeki sağlık sisteminin 5 ay daha direnebileceğini belirten Palermo, "Şu an için rakamlar kontrol edilebilir düzeyde. Ancak vaka sayısındaki artış Fransa'da görüldüğü gibi bir artışa geçerse sistemimiz buna en fazla 2 ay dayanabilir" dedi.

Ülkede vaka sayıları yeniden yükselişe geçti

İtalya Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı günlük verilere göre, son 24 saatte 5 bin 901 kişide virüs tespit edilmesiyle birlikte toplam vaka sayısı 365 bin 467'ye yükseldi. 

Aktif Kovid-19 hasta sayısı 87 bin 193'e çıkarken, yoğun bakımda tedavi görenlerin sayısı da bugün "ikinci dalgadaki en yüksek düzeye" ulaştı.

Son 24 saatte 62 kişinin daha alınmasıyla yoğun bakımda tedavi görenlerin sayısı 514'e çıktı.

Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 41 artarak 36 bin 246'ya yükseldi. İyileşenlerin sayısı ise 1428 artarak 242 bin 28'e çıktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yeni tedbirler getirildi

İtalyan hükümeti, vaka sayısındaki artış nedeniyle yeni kısıtlama tedbirlerini yürürlüğe koydu.

Maske kullanımı ülke genelinde açık alanları da kapsayacak şekilde zorunlu hale getirildi. Açık veya kapalı alanlarda kutlama gibi etkinlikler yasaklandı.

Sadece düğün ve cenaze merasimlerine izin verilirken, söz konusu merasimler 30 kişi ile sınırlandırıldı.

Okul gezileri ve temas içeren amatör sporlar yasaklandı. Özel mülklerdeki davetlerde ise 6'dan fazla kişinin bulunmaması tavsiye edildi.

Başbakan Giuseppe Conte, yeni tedbirler için "Eve polis göndermeyeceğiz ama herkesin sorumlu davranması gerekiyor" açıklamasında bulundu.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU