50. yılını kutlayan süpermarket zinciri, "uzaya nugget gönderdiğini" açıkladı

Twitter açıklamasında, "Bunu duymanıza ne gerek var, bilmiyoruz ama bugün ilk tavuk nugget’ını uzaya gönderdik" ifadeleri yer aldı

Süpermarket zincirinin yolladığı nugget, 33 bin 528 metreye ulaştı. Mevcut bilimsel kabullere göre "uzay sınırı" deniz seviyesinin 100 km. üstünde başlıyor (Iceland Foods)

Birleşik Krallık merkezli süpermarket zinciri Iceland, 50. yıl dönümü için "uzaya tavuk nugget gönderdiğini" duyurdu.

Süpermarket zinciri, nugget’ın 33 bin 528 metre yüksekliğe ulaşmasının yaklaşık iki saat sürdüğünü söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Uzaydaki ilk nugget" şirketin Deeside'daki merkez ofisine yakın bir bölgeden stratosferin eksi 60 derecelik soğuk ortamına uçuruldu.

Ürünü stratosfere taşıması için havadan daha hafif bir gazla doldurulan meteorıloji balonu kullanıldı. Özel olarak tasarlanan bir fırlatma sistemiyle uçurulan balona video kaydı alması için kamera da eklendi.

Hedefine vardıktan sonra paraşütle Dünya'ya dönen nugget’ın irtifasının, 880 bin tavuk kanadının yüksekliğine denk geldiği belirtildi.

 


Dondurulmuş gıda perakendecisi, nugget'ın yolculuğunu Twitter hesabından paylaştığı bir videoyla duyurdu. Paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

Bunu duymanıza ne gerek var, bilmiyoruz ama bugün ilk tavuk nugget’ını uzaya gönderdik.

Iceland’in ticaret direktörü Andrew Staniland ise "50. yaş günümüzü kutladığımız için 2020, bizim için çok büyük bir yıl. Doğum gününü kutlayan herkes gibi biz de nasıl bir kutlama yapacağımızı düşündük" diye konuştu.

 

Independent Türkçe, ITV, The Sun

DAHA FAZLA HABER OKU