Fatih Terim: Başkanlık gibi bir düşüncem yok

Terim, Galatasaray'ın borçlarının kredi faizlerinin bile ödenebilir olmadığını söyledi

Fotoğraf: AA

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, sarı-kırmızılı kulüpte başkanlık gibi bir düşüncesinin olmadığını söyledi.

Terim, "Galatasaray'ın durumu kabul edilebilir değil. Bu kulübün divan üyesi olarak, üzülerek bunu söylüyorum; çevrilebilir bir borçtan bahsetmiyoruz, kredi faizleri bile ödenebilir değil. Kimse çıkış planım var diyemiyor" ifadelerini kullandı.

Yayıncı kuruluş beIN Sports'a açıklamalarda bulunan Terim, “Büyük resme baktığımızda, kulüplerin kapısına kilit vurulması gerektiği çok açık. Galatasaray'ın durumu kabul edilebilir değil” dedi.

Terim altyapı konusunda, ”Çok duyuyorum, 'Hocam Ozan gibi her sene 2-3 genç çıksa akademiden, kulübümüz kurtulur'. Cevap veriyorum, ben istemez miyim? Şimdi ben soruyorum size, sizce satış sonrasında 11 milyon Euro'nun yüzde kaçı akademiye yeni oyuncu veya yatırım için aktarılmıştır? Tahmininiz var mı, yok. Sıfır. Neden? Çünkü o anda ya yeni oyuncu alınması gerekir A Takım için, ya maaş ödenmesi gerekir veyahut da borç ödenir. Artık günümüzde altyapı oyuncusu tanımı da değişiyor, her şeyin değiştiği gibi. Genç oyuncu kavramına doğru evriliyoruz artık öyle tabir ediliyor ancak tabii bazı önemli farklılıklar da var. Menajeri, maddi kazancı, sosyal medya, ailesi, etkileşimi gibi konular sadece oyuncunun performansını değil, gelişimini de etkiliyor” değerlendirmelerini yaptı.

“Şimdi siz yanıt verin”

Terim  şöyle devam etti:

Zaman zaman deniyor ki 'A Takım'da o niye yok, bu genç niye oynamıyor? Olsaydı şöyle olurdu, böyle olurdu.' Demek ki bir bildiğimiz, gördüğümüz var ki bazıları süre alamıyorlar. Günümüzde genç oyuncuların A Takım'da oynayabilmesi için sadece yetenek kafi değil. Baskıyı nasıl kaldırdıkları, stresi nasıl yönettikleri, sosyal ilişkileri, gelişmeye olan duyarlılıkları, seviyelerini belirli bir yere çekmeleri için lazım olan kavramlar. Dünyanın hiçbir tarafında 'hem genç oyuncu oynat, hem de her sene şampiyon ol' beklentisi, belki anlaşılabilir, ama uygulanabilir değil. Kulüplerin geleceği olarak görünen altyapılarda durum bu. Şimdi siz yanıt verin. Yeni Ozan'lar çıkar mı?

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU