Arsene Wenger'den transfer itirafı: Messi'yi Barcelona bırakmadı, Ronaldo ile anlaşmıştık ama o da Manchester United'a gitti

Eski Arsenal Menajeri Arsene Wenger, Londra ekibini çalıştırırken ellerinden kaçırdıkları futbolcuları anlattı. Wenger, Ronaldo'nun Manchester United'a transferi öncesi Arsenal formasının bile olduğunu dile getirdi

Arsene Wenger / Fotoğraf: Reuters

Premier Lig ekiplerinden Arsenal'i 22 yıl çalıştıran teknik direktör Arsene Wenger, The Guardian'a yaptığı açıklamada geçmişte gerçekleştiremediği transferlerden bahsetti.

Fransız futbol adamı Wenger, "En acı veren transfer pişmanlığınız neydi" sorusuna, tek bir isim veremeyeceğini bu rakamın 50'yi bulacağını belirtti.

Portekizli yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo'nun 2003 yazında Manchester United'a transfer olmadan önce Arsenal'a katılmak üzere olduğunu itiraf eden Wenger, Ronaldo ve annesiyle görüştüklerini dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

Sporting ile Ronaldo için anlaştık. Ancak Manchester United yardımcı antrenörlüğe Carlos Queiroz'u getirdi ve ardından hızlıca Ronaldo'yu transfer ettiler. Ronaldo ve annesiyle kulüp tesislerinde görüşüp yemek yedik, Arsenal forması bile vardı.

"Pique ve Messi ile ilgileniyorduk ancak menajerler yüzünden olmadı"

Aynı yıl Barcelona'dan Cesc Fabregas'ı transfer eden Wenger, söz konusu dönemde Gerard Pique ve Lionel Messi'yi de istediklerini söyledi.

Daha önce verdiği demeçlerde Yaya Toure ve Zlatan Ibrahimovic'in de Arsenal'in kıyısından döndüğünü dile getiren Fransız teknik adam, Lionel Messi ve Pique ile ilgili de şunları kaydetti:

Messi ve Pique ile ilgileniyorduk. Ancak sanırım menajerler yüzünden olmadı. Pique'yi Manchester United'a gönderdiler. Messi'yi de bırakmak istemediler. Takımda kalması için ona o dönem gereken teklifi yaptılar.

Manchester United 2003 yazında Cristiano Ronaldo'yu 19 milyon euro karşılığında Sporting'den renklerine bağlamıştı.

Arsenal, ise 2003'te Barcelona altyapısından Cesc Fabregas'ı transfer etmişti.

Geçen yıl FIFA'da gelişim direktörlüğü görevine getirilen Wenger, 1996-2018 yılları arasında görev yaptığı Arsenal ile 3'ü Premier Lig olmak üzere toplam 17 kez kupa sevinci yaşamıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU