Birleşik Krallık'ın ilk başörtülü belediye başkanı, ırkçılıkla suçladığı İşçi Partisi'nden istifa etti

Rakhia İsmail, üyesi olduğu İşçi Partisi'nde devamlı ırkçılığa maruz kaldığını açıklayarak, parti içinde azınlıklara yönelik ayrımcılık yapıldığını söyledi

Somali göçmeni Rakhia İsmail, ülkenin ilk başörtülü belediye başkanıydı / Fotoğraf: Guardian

Birleşik Krallık'ın ilk başörtülü Belediye Başkanı Rakhia İsmail, "Beyaz erkeklerin isteklerine izin veren bir sistem olduğu ve siyah bir kadın olarak devamlı ırkçılığa maruz kaldığı'' gerekçesiyle üyesi olduğu İşçi Partisinden istifa etti.

Londra'nın Islington bölgesinde 2019-2020 arasında bir süre belediye başkanlığı görevini yürüten Somali asıllı Rakhia İsmail, İşçi Partisinde azınlıklara yönelik ayrımcılık yapıldığını savundu.

''Bayram organizasyonu, İslam karşıyı üyeler tarafından engellendi''

İsmail, belediye başkanı olduğu dönemde Müslümanlara yönelik bir bayram organizasyonu düzenleme girişiminde bulunduğunu ancak bunun İslam karşıtı üyelerce engellendiğini söyledi.

Partisinin grup toplantılarında bazı partililerin kendisinden susmasını istediğini ileri süren İsmail, "Ülkede azınlık mensubu biri olarak sesimin olmadığını anladım. 6 yıl boyunca partimce değerlerime saygı gösterilmediğini gördüm" dedi.

İsmail, beyaz erkeklerin isteklerine izin veren bir sistem olduğu ve siyah bir kadın olarak partisinde devamlı ırkçılığa maruz kaldığını, bu nedenle partisinden istifa ettiğini söyledi. 

Rakhia İsmail, Londra'da Müslümanların yoğun yaşadığı Islington bölgesinde Mayıs 2019'da belediye başkanı seçilmiş, İsmail'in görev süresi Mayıs 2020'de sona ermişti.


AA

DAHA FAZLA HABER OKU