15 Temmuz'dan sonra terfi alan tuğgeneral FETÖ'cü çıktı, darbeye direnip emekli edilen albay: Vay be demeye devam edin

Albayken terfi alıp tuğgeneralliğe yükseltilen Oğuz Bozkurt, 2017 yılında emekli oldu, 2019'da ise 6 ay tutuklu kalıp tahliye edildi. Darbeye direnen albay Güven Şağban ise Bozkurt'un terfi aldığı YAŞ'ta emekli edildi

Fotoğraf: AA

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) yürütülen ankesör soruşturması kapsamında, Emekli Tuğgeneral Oğuz Bozkurt'un da FETÖ'nün mahrem imamlarıyla irtibatlı olduğu ortaya çıktı.

Oğuz Bozkurt, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminden sonra düzenlenen Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında albaylıktan tuğgeneralliğe terfi ettirilmişti.

Darbenin bastırılmasında rol oynayan ve Bozkurt'un terfi aldığı YAŞ toplantısında emekli edilen albay Güven Şağban, Bozkurt hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Rütbesi geri alındı

3 Temmuz 2017'de kendi isteğiyle emekli olan Tuğgeneral Oğuz Bozkurt'un rütbesi, FETÖ'yle iltisaklı olduğu tespit edilince 24 Aralık 2017'de geri alındı.

Hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 15 Temmuz soruşturmasında, örgütün mahrem imamlarıyla irtibatının bulunması nedeniyle 9 Eylül 2018'de tutuklandı. Bundan 6 ay sonra 26 Mart 2019'da tahliye olduğu edinilen bilgiler arasında yer aldı.

Soruşturmada Bozkurt'un 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminden sonra da ankesörlü telefonlar aracılığıyla FETÖ'nün mahrem imamlarıyla temas kurduğu belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Darbeye direnen albay terfi ettirilmemişti

Bozkurt'un terfi aldığı YAŞ'ta emekli edilen albay Güven Şağban ise, 15 Temmuz'da Jandarma Genel Komutanlığı'nda darbeye karşı direnen askerler arasında yer alıyordu.

Silah tutukluk yapınca infaz edilmekten son anda kurtulan Şağban, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Oğuz Bozkurt'un abisi Doğan Bozkurt'un da 2011 yılında TSK'dan tuğamiral rütbesiyle emekli olduğunu, 15 Temmuz'dan sonra ise FETÖ'nün haberleşme uygulaması ByLock kullanıcısı olduğu gerekçesiyle ceza aldığını belirtti.
 

güven şağban.JPG
Emekli albay Güven Şağban, Twitter hesabından Oğuz Bozkurt hakkında bilgiler paylaştı / Görsel: Twitter

"Eşi FETÖ'cü amiralin ablası"

Şağban ayrıca, Oğuz Bozkurt'un abisinin eşinin de darbecilikten yargılanan Tuğamiral Muhittin Elgin'in ablası olduğunu ifade etti ve "Bu hususlar, Oğuz Bozkurt terfi ederken bilinmiyor muydu? Bilinmemesi mümkün mü?" diye sordu.

Emekli edildikten sonra avukatlık yapmaya başlayan Şağban paylaşımında ayrıca "Vay be!' demeye devam edin lütfen..." ifadelerini de kullandı.


 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU