Ahmet Nur Çebi, dört evi ipotek ettirerek Beşiktaş için 120 milyon lira kredi çekti

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin, ikisi annesinin, ikisi de kendisinin üzerine olan toplam 4 lüks evi ipotek ettirerek Beşiktaş için bankadan 120 milyon lira kredi çektiği ileri sürüldü

Ahmet Nur Çebi / Fotoğraf: AA

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) takip sürecinde bulunan Beşiktaş'ın, eylül ayı itibariyle eski borçların tamamından kurtulması için başkan Ahmet Nur Çebi'nin önemli bir fedakarlık gösterdiği belirtildi.

Milliyet'te yer alan habere göre, Avrupa lisansının sürmesi için mali istikrar sağlama zorunluluğu bulunan Beşiktaş’ın geçmişe dönük kesinleşmiş tüm borçlarını Ahmet Nur Çebi ödedi.

Haberde, siyah-beyazlı kulübün, 120 milyon liralık kredi ile tüm geçmiş borçlarını kapatarak yoluna devam ettiği, ancak bu operasyonun başkan Çebi’nin kişisel girişimleriyle olduğu öne sürüldü.

4 evi ipotek ettirdi

Beşiktaş’ın bu krediyi alabilmesi için kefalet gerekiyordu. 

Bunun üzerine siyah-beyazlıların başkanı Çebi, ikisi annesinin, ikisi de kendisinin üzerine olan toplam 4 lüks evi krediye karşılık ipotek ettirerek, kulübü sıkıntıdan kurtardı.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, futbol takımını en kısa sürede ayağa kaldırmak için de devreye girecek. Siyah-beyazlıların patronu, artık tam gün mesaiyle Ümraniye’de olacak ve işlerini buraya taşıyacak.

Bu şekilde teknik direktör Sergen Yalçın’a destek vereceği söylenen Çebi’nin gün boyu BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde kalacağı bildirildi.

 

Independent Türkçe, Milliyet

DAHA FAZLA HABER OKU