Dünya Atletizm Birliği Başkanı Coe'dan "Black Lives Matter" hareketine destek

Coe, "Bir sporcu, olimpiyatlar sırasında protesto amacıyla podyumda diz çökerse, bunu destekleyeceğim" açıklamasında bulundu

"Black Lives Matter" protestosu, dünyada yaygın şekilde etkisini gösterdi ve birçok sporcu tarafından kullanıldı / Fotoğraf: Reuters

Dünya Atletizm Birliği Başkanı Sebastian Coe, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bir yıl ertelenerek 23 Temmuz- 8 Ağustos 2021 tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan Yaz Olimpiyat Oyunları için devam eden hazırlıkları görmek amacıyla Tokyo'ya gitti.

Burada basın toplantısı düzenleyen Coe, Tokyo Olimpiyat Komitesi'nin, oyunların bütçesinden 240 milyon euro kesintiye gitme kararı almasıyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

Olimpiyatlara bazı eklemeler yapılabilir ve bazı zorluklar yaşanabilir. Ama şundan eminim ki, en kötü koşullarda bile bizi harika bir organizasyon bekliyor.

"Black Lives Matter" hareketine destek verdi 

ABD'de siyahi George Floyd'un bir polis tarafından öldürülmesinin ardından düzenlenen protestolara damga vuran "Black Lives Matter (Siyahlarin Hayatı Değerlidir)" sloganı, dünyanın birçok yerinde sporcular tarafından da destek görmüştü. 

Başkan Coe, olimpiyatlar sırasında "Black Lives Matter" protestosuna destek vermek isteyen sporcuların yanında olacağını belirtti.

Bu konuda çok net olduğunu ifade eden Coe, bir sporcunun olimpiyatlar sırasında protesto amacıyla podyumda diz çökmesi halinde kendisine destek vereceğini kaydetti.

Sporcuların da dünya görüşlerini yansıtma hakkı olduğunu savunan Atletiz Birliği Başkanı, şöyle konuştu:

Olimpiyatlara dünyanın her yerinden sporcular katılacak ve yaşadıkları hayat koşullarını protesto etmek isteyebilirler. Benim için, bunda kesinlikle bir sakınca yok.

Yürürlükteki kurallara göre, olimpiyatlarda politik, dinsel veya ırksal içerikli her türlü protestonun yasak olduğunu hatırlatan Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ise sporcu temsilcileriyle "Siyahilerin Hayatı Değerlidir" konusunu görüşmeye açık olduğunu duyurdu. 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU