Arsenal'in görevine son verdiği 27 yıllık maskotu Gunnersaurus'un geri dönmesi için bağış kampanyası başlatıldı

Kovid-19 salgınının ekonomik sıkıntıları gerekçe göstererek 27 yıllık maskotu Gunnersaurus'un görevine son vermesinin ardından Mesut Özil ve Sevilla kulüplerinin destek olmasının yanı sıra bir de bağış kampanyası yapıldı

Arsenal'in 27 yıllık maskotu Gunnersaurus / Fotoğraf: Twitter (@Gunnersaurus)

Premier Lig ekiplerinden Arsenal'in yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik olarak kulübü zor durumda bıraktığı gerekçesiyle 1993 yılında göreve başlayan maskot Gunnersaurus'un görevine vermesinin yankıları sürüyor.

Londra ekibinde forma giyen ve aldığı 350 bin pound ücretle takımın en çok kazanan oyuncuları arasında yer alan Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil'den, 27 yıllık maskota destek geldi.

 

 

Özil, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, takımın maskotu Gunnersaurus'u canlandıran Jerry Quy'un işten çıkarılmasına oldukça üzüldüğünü ve kendisinin kulübün ayrılmaz bir parçası olduğunu dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

Arsenal'de olduğum sürece büyük yeşil adamımızın tüm maaşını ödemeyi teklif ediyorum ki Jerry çok sevdiği işine devam edebilsin.

Sevilla, Gunnersaurus'u transfer etti

Arsenal taraftarlarının Gunnersaurus'un işine son verilmesinin ardından kulübe yoğun tepki gösterirken, 27 yıllık maskotla ilgili bir adım da İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Sevilla'dan geldi.

 

 

La Liga temsilcisi, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin Twitter hesabından paylaşılan "Takımızın transferin son gününde kiminle sözleşme imzalamasını isterdiniz" sorusunu alıntılayarak, Gunnersaurus'un fotoğrafını yanıt olarak verdi.

Bu yanıttan bir süre sonra bir paylaşım daha yapan Sevilla, "Hayaller gerçek oldu. Hoş geldin Gunnersaurus" paylaşımıyla maskotu transfer ettiğini duyurdu.

Bağış kampanyasında 11 bin 457 pound toplandı

Gunnersaurus'un görevden ayrılmasına tepki gösteren Arsenal taraftarı George Allen, GoFundME adlı internet sitesinde 27 yıllık maskot için bir yardım kampanyası organize etti.

"Gunnersaurus'u kurtarın" başlığıyla 2 gün önce başlatılan kampanyada şimdiye kadar 11 bin 457 pound toplandı.

Yıllık 30 bin pound maliyeti olan maskot için açılan kampanyada toplanması hedeflenen bağış miktarı ise 70 bin pound.

Kovid-19 salgını nedeniyle ekonomik daralmaya giden ve 55 kulüp personelini görevden alan Arsenal, maçların seyircisiz oynanacak olması sebebiyle maskot Gunnersaurus'u da gereksiz bir maliyet olarak görmüş, ve daha sonra işe alma şartıyla görevine son vermişti.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU