Mustafa Cengiz'den "Takım Harcama Limiti" ironisi: Kurallara uyanlar cezalandırılmalı, uymayanlar şampiyon ilan edilerek ödüllendirilmeli

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, TFF'nin belirlediği Takım Harcama Limitleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Cengiz, "Kurallara ve limitlere uymayanlar ödüllendirilmeli, şampiyon ilan edilmeli" diyerek ironik bir açıklama yaptı

Mustafa Cengiz / Fotoğraf: @GalatasaraySK

Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'ın başkanı Mustafa Cengiz, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısının ardından gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"Galatasaray'da sanki Florya ile kulüp ayrıymış gibi bir kategorileştirme var" diyen Cengiz, camiada bir bölünmenin olmadığını belirterek, şöyle konuştu:

Hocamızla her zaman bir araya geliyoruz. Dün de her şeyi masaya yatırdık. İnsanlar maç kazandığında ya da kaybettiğinde aşırı sevinç veya üzüntüyle bazı kelimeler kullanabiliyor. O kelimeler her yere çekilebiliyor. Biz temiz bir kalple hocamıza soruyoruz, o da bize soruyor. Neyi kast ettiğini soruyoruz. Hocamızın açıklamaları bizim için yeterli oluyor. Hocamız bir ikonik karakter. Sadece Galatasaray için değil, Türk futbolu için de çok değerli bir insan.

 

 

"Limitlere uymayanlar ödüllendirilmeli"

Mustafa Cengiz, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) belirlediği takım harcama limitlerine değinerek, şu tepkiyi verdi: 

Resmi makamlara sesleniyorum; Türkiye'de limitlere ve kurallara uyan, kırmızı ışıkta duran, şeffaf olanlar cezalandırılmalı. Kurallara ve limitlere uymayanlar ödüllendirilmeli. Şampiyon ilan edilmeli. İki şampiyonluk da oradan verilmeli. Bizler gibi kurallara ve limitlere uyan kulüpler tam tersine ihraç edilmeli. Bir an evvel yönetimleri istifa etmeli. İstifa etmiyorlarsa bir kararname ile görevden alınmalı.

"Türkiye'de ilk defa CAS'ta dava kazandık"

Galatasaray'da zor bir dönemde göreve geldiklerini, mali anlamda 11 futbolcu için vergiler hariç 157 milyon euro harcandığını belirten Cengiz, bu durumu düzelmek için uğraş verdiklerini anlattı.

Yapılan fazla harcama nedeniyle UEFA'dan 2+1 yıl ceza almaları gerektiğini aktaran Cengiz, bu durumu 4 ayda düzelttiklerini kaydederek, şöyle konuştu:

UEFA'daki hakemler komitesi, ceza almamız için tekrar soruşturmayı açtı. CAS'a gittik ve Türkiye'de ilk defa CAS'ta dava kazandık. Buraya gelişimizin en büyük nedeni mali ve ekonomik açıdan kulübü düzlüğe çıkarmaktı. Bunu asla unutmadık. 10 yılda ilk defa kayyum atanma tehlikesi olan kulübü kara geçirdik. Bütün bunlar unutuldu. Arada 2 şampiyonluk ve Türkiye Kupası ile Süper Kupa var. Toplam 28 kupamız var 2,5 yılda. Bu transfer döneminde sadece bonservise 680 bin euro verdik. Limitleri aşmadık.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU