Sözcü yazarından Bahçeli’nin çıkışına eleştiri: Boş laf bunlar

"MHP Lideri Bahçeli Bey'in isteğinin yerine getirilmesi için Anayasa değişikliği şart"

Fotoğraf: AA

Sözcü yazarı Rahmi Turan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Anayasa Mahkemesi’nin kaldırılıp yerine Divan-ı Ali kurulması önerisini “boş laf” olarak niteledi.

Turan, bugünkü köşe yazısında MHP liderinin teklifi için şunları yazdı:

İktidar ve ortağı “Ülkede hiçbir hukuki denetim olmasın, hiçbir engelle karşılaşmadan dilediğimizi yapalım” görüşünde… Bu nedenle Anayasa Mahkemesi'nin önlerinde en büyük engel olarak görüyorlar. İktidarın ufak ortağı Devlet Bahçeli “Anayasa Mahkemesi kaldırılıp yerine Divan-ı Âli kurulsun” şeklinde, demokrasi ve hukuk dışı bir istek ortaya attı. Siyasi çevrelerde günlerdir bu konuşuluyor. Aslında boş söylemler bunlar…

MHP Lideri Bahçeli Bey'in isteğinin yerine getirilmesi için Anayasa değişikliği şart! Anayasa değişikliği için de iki yol var:

1) Meclis'te 3'te 2 çoğunluğun sağlanması şart. 400 milletvekilinin oyunu almak lâzım. Bugünkü Meclis aritmetiğine göre, muhalefet desteklemedikçe, bu imkânsız!

2) 360 milletvekilinin oyu ile Anayasa değişikliğini referanduma götürüp halkın karar vermesini istemek. İktidarın buna da sayısı yetmiyor.

Bu durumda sözler “lâf-ı güzaf” (boş lâf) olarak kalıyor!

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU